Matematik

Sandsynlighedsregning

20. februar 2011 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Et spil går ud på at kaste en terning og samtidig dreje på lykkehjulet.

Hvis en terning viser 6 og lykkehjulet 12 vinder man en is.

hvis summen af terningen og lykkehjulet er større end eller lig med 15 vindeiik r man et bolsje.

her kommer spørgsmålene :

a) hvor mange valg sker der i spillet ?

mit svar : er det ikke 12 +6 ( altså lykkehjul plus terning)?

b)Hvor stort er udfaldsrummet ?

mit svar : hmm ik sikker man ska man ikke gange ?

c) hvad er sandynligheden for at vinde en is ?

d) hvor stor er sandsynligheden for at vinde et boljse.

tusind tak for jeres hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Man skal nok vide lidt om, hvordan lykkehjulet ser ud for at kunne besvare opgaven.


Svar #2
20. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

bar et hjul med tallene fra 1-12


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

For hvert udfald med terningen er der så 12 muligheder for hjulet, i alt 6·12 udfald, og summen kan ramme mellem 1+1 = 2 og 6+12 = 18, dvs 17 forskellige resultater.


Svar #4
20. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

6*12 er dt så udfaldrummet eller hvor mange valg der er, for de er nemlig to forskellige spørgsmål som jeg ikk kan se forskellen imellem


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2011 af Duffy

c) hvad er sandynligheden for at vinde en is ?

1/72

d) hvor stor er sandsynligheden for at vinde et boljse.

Det kommer an på om man vinder et bolsje, når man vinder en is. (Og det gør man jo iflg forudsætningen: "hvis summen af terningen og lykkehjulet er større end eller lig med 15 vindeiik r man et bolsje.")

6 + 12 = 18 ≥ 15 ergo vinder man  et bolsje, når man vinder en is...

Mon ikke der skulle have stået: "hvis summen af terningen og nummeret på lykkehjulet er større end eller lig med 15 og mindre end 18 vinder man et bolsje"...

Well, find lige ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. februar 2011 af SuneChr

# 0 d)   Gunstige udfald, hvor summen af lykkehjulets tal og terningens øjne er ≥ 15:

Lykkehjulet skal vise mindst 9 og terningen mindst 3, for at summen kan komme op på 15 eller mere.

Lav et skema, på ternet papir, med to indgange: en for terningen og en for lykkehjulet, hvor du afkrydser dé felter, hvor summen ≥ 15.  Dette antal krydser divideret med antal mulige udfald ( 6 * 12 ) er da sandsynligheden for at vinde et bolche.


Svar #7
20. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

Tusind tak alle sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #8
20. februar 2011 af Duffy

#6: 9 + 3 = 12 Øhh??!

Vedhæftet fil:973955.jpg

Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.