Matematik

Sandsynlighedsregning

20. februar 2011 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

vi har 2 terninger og en mønt

1) hvad er sandynligheden for at få en 3'er og en 5'er og en krone


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Walras

På den første terning har du muligheden for at slå både 3 og 5 - 2/6

På den anden terning kan du kun slå det, du ikke slog med den første - 1/6

Med mønten er der to mulige udfald, hvoraf kun krone er gunstigt - 1/2

2/6*1/6*1/2=2/72=1/36 =0.027778 =2.7778 %


Svar #2
20. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

arh det andet punkt forstod jeg ikk :s


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2011 af peter lind

Du må gå ud fra at de tre hændelser er uafhængig så det bliver P{terning1 viser 3}*P{terning1 viser 5}*P{mønt viser kroner} + P{terning1 viser 5}*P{terning1 viser 3}*P{mønt viser kroner}


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2011 af Walras

Forestil dig, at du spiller et spil. Først slår du med den første terning, men du kan kun bruge enten en 3'er eller en 5'er, hvilket der er 2/6=1/3 chance for. Lad os sige, at du er heldig at få en 3'er. Du slår da med den næste terning, men nu kan du kun bruge en 5'er, og sandsynligheden for, at dette sker er kun 1/6.


Svar #5
20. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

så 1/6*1/6*1/2 + 1/6*1/6*1/2 ?


Svar #6
20. februar 2011 af BrainChild (Slettet)

Nååår nu forstår jeg, taak Walras


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 #5 - ja, eller gør som walras, det er ligemeget fordi

1/6*1/6*1/2 + 1/6*1/6*1/2 = 2*(1/6*1/6*1/2) = 2/6*1/6*1/2


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.