Fysik

Bølgelænde.. Haster plzz

20. februar 2011 af N007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, Jeg har fået en opgave som lyder sådan:

Vi sender gult lys fra en natriumlampe gennem et optisk gitter med 300 spalter pr. mm. Afbøjningsvinklen φ5 til femte orden måles til 62º. Bestem bølgelængden for et gule lys.

Jeg har prøvet at lave den sådan her:

n*λ= d*sin(φn) = 

λ= (d*sin(φn)) / (n)=

λ= (0.003*sin(62º)) / 5 = -4.596 E -4

Synes ikke det ser rigtigt ud?, nogen som gider at hjælpe??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er korrekt isoleret af bølgelængden. Kæden hopper i dit tilfælde af, når du blot indsætter antallet af spalter pr. mm som gitterkonstanten, og det er ikke korrekt.

Du skal omregne de opgivne 300 spalter pr. mm. til antallet af mm. pr. spalte.


Svar #2
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

er det ikke 1/300 = 0.003??

Ellers ved jeg ikke hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af peter lind

Du har vist misforstået hvad d er. d er afstanden mellem spalterne og altså 1/300 mm


Svar #4
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

 Det forstår jeg ikke? , skal jeg så sætte 1/300ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2011 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, men så får du din bølgelængde ud i mm, men du vil nok gerne have den ud i nm. Regn de 300 om til meter først, og indsæt derefter i formlen for til sidst at regne om til nm.


Svar #6
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

 det er 0.3 meter ?


Svar #7
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

 resultatet bliver 0.53?


Svar #8
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

 som bliver til 530 000 000 nm??


Brugbart svar (1)

Svar #9
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

d = (1/300) mm = 10-3/300 m = 3,333·10-6 m


Svar #10
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

 Er det her korrekt:

((3.33*10-6)*sin(62º)) / 5 = 5.880 E-7??


Brugbart svar (1)

Svar #11
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Dit resultat skal have en enhed.


Svar #12
20. februar 2011 af N007 (Slettet)

 er det rigtigt eller forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #13
20. februar 2011 af mathon

                           λ = 5,88632·10-7 m = 588,632 nm


Skriv et svar til: Bølgelænde.. Haster plzz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.