Matematik

Talrække

20. februar 2011 af Scient (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvilke 4 tal mangler i indeværende talrække?

6 1 5 2 6 3 9 4 ? ? ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Er du sikker på, at du har formuleret hele opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 6-5 = 1

1+4 = 5

5-3 = 2

2+4 = 6

6-3 = 3

3+6 = 9

9-5 = 4

....

4 + 4 = 8

8 - 3 = 5

5 + 4 = 9

9 - 3 = 6

måske? Men har aldrig brudt mig om denne slags opgaver fordi det jo er rent gætværk.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af Quantum (Slettet)

 Der er ikke et entydigt svar på den form for opgaver.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af NejTilSvampe

#3 - det passer ikke. De kommer da altid i FSA, og de er der også ofte bag morgenmadspakkerne med tilhørende facitter. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

615263946516

Element nr. 2,4,6,8,10,12 er fastlagt som 1,2,3,4,5,6

Element nr. 1,5,9 osv. = 6

Forfra: 6-1=5 , 6+3=9 , 6-5=1

Ja - den er nok lidt for konstrueret - men what the heck ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg kan se rækken med de lige pladser  1,2,3,4,5,6 , så den er jo sådan set bare vildledende fyld. Hvis du så også siger, at pladserne 1,5,9 indeholder konstant 6 , er det jo også en slags vildledende fyld. TIlbage er der så tallene på pladserne 3 og 7; men jeg synes ikke, at to tal er nok til at give et sikkert mønster med bare een forekomst af alternerende - og + .


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 6

Du har så evig ret - men når vi nu kun får oplyst de sølle 8 cifre- ja, så må man jo tage fantasien til hjælp . . .

- Har du evt. et bedre bud - ?


Brugbart svar (2)

Svar #8
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Cifrene skal ombyttes parvis 2 og 2 :

Rækken

6 1 5 2 6 3 9 4 ...

skal så læses

1 6 2 5 3 6 4 9 ...

dvs

16 25 36 49 (altså 42 52 62 72)

De to næste kvadrattal er så 82 og 92 eller 64 og 81, der skrives med cifrene i omvendt rækkefølge 46 18

Rækken bliver da at fortsætte således:

6 1 5 2 6 3 9 4 4 6 1 8


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 8

Sådan -

Jeg vidste jo, du lagde ægget på et eller andet tidspunkt, så jeg prøvede bare at underholde i pausen ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. februar 2011 af AskTheAfghan

#8

Nice Torben! :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. februar 2011 af Quantum (Slettet)

 #4 Jeg har ret i min påstand. Tjek evt. Wittgenstein, dit fj...


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, du har ret i, at forskellige personer kan finde på forskellige logiske løsninger, der passer på de 8 første cifre, og som så kan bruges til at forudsige de resterende 4. Jeg kunne sikkert have fundet en side i en eller anden telefonbog, hvor disse cifre forekommer i rækkefølge. Jeg kan sikkert finde et sted i den uendelige række af decimaler for tallet π, hvor disse cifre forekommer efter hinanden i den rækkefølge og så aflæse de 4 næste decimaler. Eller man kan formulere en kryptisk sætning med et dybt filosofisk indhold på 12 ord, hvor antallet af bogstaver i hvert ord for de første 8 af dem passer med den givne talrække. Udfordringen her er nok at finde en forholdsvis simpel logisk forklaring, der ikke forekommer alt for konstrueret.


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. februar 2011 af NejTilSvampe

#11 - der er jo helt klart tænkt på en specifik løsning når disse type opgaver dukker op i både FSA og forsvarets IQ test. Og jeg læste så sent som igår bag på min OTA solgryn pakke at der også var en med tilhørende facit. (jeg kunne ikke engang løse den selv). 

Men ja du har da helt ret i at man nemt kan finde mere end én løsning på dem, ligesom #12 også skriver. Men der følger altså stadigvæk facit med, som regel.


Skriv et svar til: Talrække

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.