Matematik

Logaritmeopgaver - Hjælp! Find x

21. februar 2011 af Zkw37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå ved et par logaritmeopgaver,
nogle som kan hjælpe mig? :-)
Jeg har brug for at vide hvordan jeg regner opgaverne ud, hvilke regneregler jeg skal bruge og hvordan jeg gør uden brug af TI- interactive.
Løs flg. ligninger ved beregning:
c) 1,02^x = 7
d) 1,72^x = 3
f) 82 . 6^x = 12 * 3^x


Opg 3)
Lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved:
L = k – 20 * log r
a) I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB (decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k’s plads i ligningen.
L = lydniveau
r = afstand fra højttaleren
k = x
52,9 = x – 20 * log4
Log ^(4x-20) = 52,9 (3. logaritmeregneregel - er det den de skal tages i brug?)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af NejTilSvampe

 c) , d) og f) , brug at log(a^x) = x*log(a)

c) log(1,02)*x = log(7) => x = log(1,02) / log(7)

opg 3. 

a) 

52,9 = k - 20*log(4) => k = 52,9 + 40log(2) = ?


Svar #2
21. februar 2011 af Zkw37 (Slettet)

giver c)    x = log(1.02)/log(7)?

opg. 3

a)

når du skriver 40log(2) er, det så fordi, at 2 er opløftet, eller er der bare parentes uden om?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af NejTilSvampe

c) ja, men du skal lige finde et decimal tal, indtast det på din lommeregner.

a)

 log(4) = log(2^2) = 2*log(2)

20log(4) = 2*20log(2) = 40log(2)


Skriv et svar til: Logaritmeopgaver - Hjælp! Find x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.