Matematik

bestem skæringspunkt

21. februar 2011 af tomassongirl (Slettet)

 f(x)= xe^x - 1

bestem skæringspunktet mellem y aksen og den tangent til grafen hvis røringspunkt har x-koordinaten 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Find f '

find f(1)

Indsæt i tangentligningen y = f ' * (x-xo) + yo
 

Det giver dig en ligning y = ax + b

Det er b, der søges (-3, 71) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af mette48 (Slettet)

tangenthældning f'=1*ex + x*ex=(1+x)ex

f'(1)=2*e2

røringspunkt: f(1)=1e1-1

(1,e-1)

Hældning 2e2

Går 1 til venstre fra røringspunktet og ramme derved y-aksen

(x,y)=(0,e-1-(2e2))


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 2

Hældningen er ikke 2e2, men 2e, idet f ' = (x+1) * ex


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Hældning 2e

Går 1 til venstre fra røringspunktet og ramme derved y-aksen

(x,y)=(0,e-1-(2e)) =(0,-1-e)


Skriv et svar til: bestem skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.