Matematik

omskrivning af brøker

22. februar 2011 af plozzo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hey

hvordan omskriver jeg brøker til blandede tal?

og..

hvordan omskriver jeg blandede tal til uægte brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2011 af pige24 (Slettet)

19/17=1+2/17


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2011 af SuneChr

# 1       Ja, det er rigtig nok, men der skal ikke stå plus imellem,

når det skal være skrivemåden for et blandet tal. Altså:    19 / 17  =  1 2/17 .

Blandet tal til uægte brøk:      a b/c  =  (a*c + b) / c .  Uægte brøk vil sige, at tæller > nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2011 af mette48 (Slettet)

3 5/6 til uægte brøk

1 hel er 6/6, så er 3 hele 3*6/6

3 hele og 5/6 bilver 3*6/6+5/6 = 23/6

47/5 til bæandet tal

Der skal 5 femtedele til en hel

ud af 47 femtedele kan man få 9 hele (5*9=45) og så er der 2 femtedele til rest

47/5 = 9 2/5


Skriv et svar til: omskrivning af brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.