Fysik

A7 - Minikraftværk

23. februar 2011 af LBendix (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er kørt fast i denne opgave, kender facit, som skal være Q=5,60 MeV til det første spørgsmål, men får ikke det rigtige resultat men noget der er større, nogen der kan se fejlen?

Vedhæftet fil: Minikraftværk A7 Fysik.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Husk at holde styr på dine enheder! Du får energien ud i u^2*m^2/s^2, hvilket ikke er en enhed vi plejer at bruge.


Brugbart svar (3)

Svar #2
23. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

Det er gået lidt i kage for dig, først og fremmest er unit (dvs. dine u'er) ikke en SI-enhed og derfor er dit resultat ikke i nogen brugbar størrelse, så start med at udregne Q igen, hvor du bruger SI-enheder; dvs. kg og m/s og intet andet.

Når du har gjorde det, skulle du have en energi i joule (J), men dit facit er angivet i mega-electronvolt (MeV)

Hvor en eV er givet som:

1 eV = 1,60217653 * 10-19 J

Så er MeV givet som

1 MeV = 1,60217653 * 10-13 J

Generelt tip i fysik: Hold altid styr over dine enheder


Svar #3
23. februar 2011 af LBendix (Slettet)

 Hmm.. Jeg kan stadig ikke få det til at give det rigtige resultat.. Har rettet enhederne, så de burde være korrekte nu, men facit er bare endnu mere forkert.

Se vedhæftet dokument.


Brugbart svar (3)

Svar #4
23. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Jeg tror du er ude i noget afrundingsfejl. Du gør det rigtigt nok.

Prøv at finde masseforskellen i units og først derefter regne den om til kg. Det tror jeg løser dit problem.


Brugbart svar (2)

Svar #5
23. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

 Jeg er enig med chr42, men synes lige at du burde eftertjekke det sidste step, hvor du udregner energien. Jeg har en teori om at du har glemt at sætte lysets hastighed i anden ;-)
- Jeg er ikke sikker men det ville passe meget godt


Svar #6
23. februar 2011 af LBendix (Slettet)

Tusind tak:) Nu fik jeg det til at passe. Langt om længe:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2011 af Kemosh (Slettet)

det var så lidt, forsat god læsning :)


Svar #8
23. februar 2011 af LBendix (Slettet)

Hmm.. Hvordan finder jeg nyttevirkningen?


Brugbart svar (2)

Svar #9
23. februar 2011 af chr42 (Slettet)

Effekten du bruger til noget fornuftigt delt med effekten, du putter ind i systemet.

Den udnyttede effekt er de 280 W. Den producerede effekt energien du lige har beregnet ganget med aktiviteten. Og husk nu at bruge nogle fornuftige enheder ! :)


Svar #10
24. februar 2011 af LBendix (Slettet)

 Mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2011 af svelleri (Slettet)

hvor får du så mange decimaler fra?? eksempelvis det med 238,049555, det står jo ikke nogen steder?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. marts 2011 af chr42 (Slettet)

Man slår det op i en tabel over hvor meget kerner vejer, f.eks. i Databog i fysik og kemi.

Man kan også finde steder på nettet, f. eks. atom.kaeri.re.kr/ton/ eller www.nndc.bnl.gov/chart/.

Man skal vide hvor mange protoner og neutroner, der er i kernen, og så finder man den i tabellen og ser dens masse.


Skriv et svar til: A7 - Minikraftværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.