Fysik

Halveringstid-formel?

23. februar 2011 af minty (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Ved godt, at dette spørsgmål er gået igen og igen, men jeg synes ikke , at jeg kunne få helt præcis svar på mit spørgsmål.. for at finde halveringstiden, siger min lærer, at jeg skal bruge formlen

T½ = log (½) / log (a)

Men hvordan finder man a????


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Du skal lave en eksponentiel funktion : y=bax når du har lavet det skal du så sætte a ind i din formel:)


Svar #2
23. februar 2011 af minty (Slettet)

 hvordan skal jeg lave det? :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2011 af AskTheAfghan

Jeg tror, det skal være sådan her:

                                       T½ =  log (½) / log (a)              ⇔

                                     0,5T = log (0,5) / log (a)             ⇔

                       0,5T * log (a) = log (0,5)                           ⇔

                          log (a(0,5T)) = log (0,5)                           ⇔

                     10(log (a^(0,5T))) = 10(log (0,5))                        ⇔

                                  a(0,5T) = 0,5                                   ⇔

                   a((0,5T)*(1/(0,5T))) = 0,5(1/(0,5T))                        ⇔

                                          a = 0,25(1/T)                           

                                                eller

                                          a = T√(0,25)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2011 af ForNoOne (Slettet)

Nåh okay hvis du skal direkte finde a så er jeg enig med #3, men hvis du har en funktion eller noget og du skal finde halveringstiden så skal du lave din funktion om til en eksponentiel funktion hvis den ikke allerede er det :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2011 af mathon

                        log(a) = log(1/2)/T½

                        a = 10log(1/2)/T½ = (10log(1/2))1/T½ = (1/2)1/T½


Skriv et svar til: Halveringstid-formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.