Dansk

dansk stil

23. februar 2011 af abdifatah (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej er der nogle der vil rette min dansk stil og give mig feed back og karaktere og sende den til min email [email protected] tusind tak på forhånd 

ps. kunne ikke vedhæfte min stil så jeg e rnød til at kopier det ind:(


Opfindelser har været meget kendt og et nyttigt værktøj gennem mange år, man ser eller høre oftest opfindelser i fx nyhederne eller bare generelt tv’et som også selv er en opfindelse som mange mennesker har fået godt af. Opfindelser er meget enestående, når nogle opfinder vil opfinde noget nyt, gøre de det for at forbedre verden, altså noget folket ka’ få gavn af, så bare i den tankegang visser det at opfindelser i sig selv er noget unikt.
I opfinder stadiet har man brug for flere unge opfinder, det er mere de faglærte og videreuddannede i 40’erne som er mest aktive i opfinder fasen, mens yngre folk er en mangelvare og det undre mange, der står i tekst 2 ” En folkeskoleklasse er på besøg, og de skal være opfinder for en dag. De er i det blå rum. Et småpsykedelisk sted med himmel på gulvet og omgivelser, der øger kreativiteten. På få timer har børnene leveret en række ideer til, hvordan man kan sikre sin cykel mod tyveri – for eksampel ved at sætte strøm til stellet så tyveknægten får sig en ordentlig rap over nallerne” denne sætning giver udtryk for at selv unge ka være med i gruppen som opfinder, og at der ikke findes nogen aldersgrænser indenfor opfindelser.
Der kan være mange grunde til at unge ikke er så aktive indenfor opfindelser, dels kan det skyldes for dårlig økonomi, for det koster rigtig mange penge hvis man vælger at gå den vej så skal ens økonomi være i orden. Men hvis man virkelig brænder for at være opfinder, koster det ofringer at man ofrer stor set alt det man kan få, fx uddannelse, job og at tjene penge, eller at ofre det hele på en opfindelse? Selvom det lyder meget risikabelt så er der stadig nogle unge som tager chancen, nogle ideerne bliver til succes mens de fleste af ideerne bliver smidt ud i skraldespanden, i tekst 2 ”Virkelighedens Georg Gearløs” står der ” Men en ting er at få ideen – noget andet er at føre den ud i livet. For hver succes ender hundredvis af gode ideer i skraldespanden, og selvom ideen faktisk skulle blive til et færdigt produkt, er det ikke lig med millioner” i sætningen mener Morten Herlev, det skal lige siges at Morten Herlev er forfatter af ”virkelighedens Georg Gearløs” men det han mener med sætningen er at selvom den enkelte individs ide godt kunne blive til noget, ender den måske i skraldespanden.
For at overhoved at overveje om man skal sætte hele sit liv på en opfindelse, skal man først være sikker på at ens opfindelse er noget som kan bruges og noget som folk kan få gavn af. Hvis vi nu tager mobiltelefonerne som et eksempel, viser det sig at næsten alle i verden har mobiltelefoner, mobiltelefonerne er både nyttigt og brugbart for os mennesker. Mobiltelefonerne er ikke det eneste værktøj som vi mennesker finder nyttigt, der er også computeren, internettet og tv’et osv. Men det jeg mener er at ens opfindelse skal være noget nyttigt og ikke det modsatte, men for at lave en opfindelse skal den være gennemtænkt. for at lave en opfindelse er det meget kompliceret, der meget der skal tænkes igennem, der er meget der skal besluttes og der er meget der skal gøres, hvis vi nu tager teksten ”Cykelpumpe med motor” står der ”Der skulle gå fem år fra projektet startede hjemme i garagen, til det endelige produkt var klar. Fem år med tre faser ” de tre faser betegner han dem som følger ”Den første fase kalder jeg lommeuldsfasen. Der går man der hjemme og arbejder med ideen uden penge. Så kommer rødvinsfasen, hvor du har din prototype klar, men skal have hjælp fra advokater og økonomer for at komme videre. Når man igen penge har, så er rødvin en god betaling. Først til sidst kommer ”funny money” fasen, hvor du måske begynder at tjene penge på opfindelsen.”
En opfinder skal være en person som er meget kreativ, tålmodig og selvfølgelig skal han også have meget mod til at kunne ofre alt for sin opfindelse, de egenskaber kendetegner en god opfinder. Men selvom en opfinder har alle de ting som jeg nævnte så afgør det ikke om opfinderens opfindelse bliver en succes, det som afgør om ens opfindelse bliver en succes er fremtiden, hvad vil der ske i fremtiden? Hvilke problemer vil i have i fremtiden? Hvordan vil mennesket se ud i fremtiden osv. Fremtiden har en stor indflydelse på ens opfindelse, for man ved jo ikke hvad der vil ske i fremtiden, måske vil vi mennesker interessere sig for noget nyt? Der er så mange spørgsmål om fremtiden. Men det jeg mener er at en opfinder er nød til at tænke i længere sigt, det er ikke nok at tænke kort sigtet. Alt kan ændres på kort tid, så en opfinder er også nød til at følge sit instinkt, og tro på sig selv.
Der mange måder at lave opfindelser på, men den som har størst rolle indenfor opfindelser er teknologien. Der er mange forskellige former for teknologi men den mest brugte er nanoteknologi. Det smarte med Nanoteknologi er at man kan danne og kontrollere materialer og objekter på nanoskalaen, altså dvs. fra 0,1 til 100nm, de for mulighed til at kontrollere helt ned til det atomare og molekylære niveau. Det er det der gøre at nanoteknologi er så fleksibelt, og man får også mulighed til at udvikle ny materialer med helt nye egenskaber. Forsker og opfinder for mange år siden, kunne ikke fremstille det nutidens opfinder kan fremstiller, og nutidens opfinder kan ikke fremstille det fremtidens opfinder kan fremstille, så i princippet vil det blive ved på den måde, indtil verden går under, men mening med det er at der hele tiden kommer noget nyt, Opfindelser har ikke en ende, der vil altid komme noget nyt, fordi vi mennesker er unikke vi ka finde på hvad som helst, det er kun fantasien som sætter grænser.

Men et lille blik på de seneste 25års 25 bedste opfindelser, kåret af CNN i forbindelse med deres 25års Jubilæum.
I top 25 har vi på vi på top 1 Internettet, og det er ikke en overraskelse for nogen at, internettet er på 1 pladsen ud af 25 pladser, internettet som er den største opfindelse i menneskeheden. Internettet har stort set gjort alt nemmere for os mennesker, uden internettet plejede vi at sende breve rundt til hinanden for at komme i kontaktet med personen, men nu når vi har fået internettet behøver vi ikke mere at sende breve rundt nu ka vi fx sende det via hotmail osv., og vi kan også søge viden på internettet og hvad nu man kan finde på. ikke overraskende kommer mobiltelefonerne på andenpladsen, mobiltelefonerne har gjort det nemmer for os at komme lettere i kontakt med hinanden, før var telefonerne formet som en kæmpe kasse, men ved hjælp af nanoteknologi har man lavet mobiltelefoner som er bedre at transportere rundt.
Jeg kan konkludere til sidst at samfundet er afhængigt af opfindere og opfindelser, vi har brug for selvstændige individualister som ka gøre forarbejdet, og derefter gøre det færdig sammen.
 


Skriv et svar til: dansk stil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.