Matematik

isolere a?

23. februar 2011 af sarah0 (Slettet)

Hvordan isolerer jeg a? LInæer funkiton

11= a * 3 + b

5= a * 1 + b

11/5 = a * 3 + b / a * 1 + b


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af 8520 (Slettet)

b kan du smide over på den anden side af lighedstegnet så der kommer til at stå 11-b=3a (når der står et tal ganget med et bukstav sætter man altid tallet først der med 3a)

nåh..

men nu har du 11-b=3a

når der står gange i mellem noget, skal man dividerer det du gerne vil flytte over på den anden side, med tallet selv.

eks. (11-b)/3=(3a)/3

så får du (11-b)/3=a

prøv selv med den næste:)

hvis du ikke forstår det så skriv igen:)


Svar #2
23. februar 2011 af sarah0 (Slettet)

giver den næste så 5-b/1=a?

Men hvad så?.

Hvordan fjerner jeg b.

Nu står der: 11-b/3=a og 5-b/1=a

skal de sættes lige med hinanden?

eller hvad`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2011 af 8520 (Slettet)

jep du smider dit b over igen så du får  5-b og divider med 1 på begge sider (5-b)/1=(1a)/1  og det bliver jo så som du skriver 5-b da 1 går op i det 5-b gange. :)

de to ligninger du har lavet ser ikke ud til at skulle hænge sammen, så de er nok som en opg. A og opg B

men hvis du havde en ligningen.

eks.

11-b=5-b

her skal du flytte b over på den ene side af lighedstegnet og tallene på den anden side f.eks tallene til venste og b'erne på højre side og så lægger du dem sammen. 


Svar #4
23. februar 2011 af sarah0 (Slettet)

Ja det forstår jeg godt :-). Men jeg synes det er lidt forvirrende.

Jeg skal bare finde a og b og jeg kender 2 punkter. Jeg kan godt bruge formlen for a og b, men jeg vil gerne lære at isolere a, da det er lidt hurtigere.

Men mange tak for hjælpen. Jeg har læret noget:-) Men jeg ved stadig ikke, hvordan jeg skal fortsætte med den opgave :-) Det er helt ok. 


Svar #5
23. februar 2011 af sarah0 (Slettet)

a = 3

b = 2  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2011 af 8520 (Slettet)

kan godt forstå du synes det er lidt svært at forstå og det er heller ikke helt let for ´mig at forklare hvad der skal gøres når jeg ikke kender opgaven præcis.

bare husk at hvis der står + eller - så hvis du skal flytte dem over på den anden side skal du bare skifte fortegn og hvis du skal flytte noget hvor der står gange så skal du dividere med det tal eller bukstav som du gerne vil have over på den anden side

eks. 

(5-b)/1=1a

på højre side kan man tag 1a og divider med 1

(1a)/1 så går 1 tallet væk fordi at 1/1=1 og 1*a =a og det er samme som 5/5=1 og igen er 1*a = a

derefter vil det et tal du har fjernet på højre side ryge ned i næveren på venstre side (5-b)/1=a

Jeg ved ikke om det er mega forvirende det jeg har skrevet men hvis du forstår det er det jo super:)


Svar #7
23. februar 2011 af sarah0 (Slettet)

Jo jeg forstår det :-) mange tak for hjælpen. Jeg er i gang med at bestemme ∫(2x+ 6x2)dx uden hjælpemidler. Bare lige et spørgsmål. (sidste spørgsmål) Skal jeg finde x værdierne?. Eller skal jeg bare integrere hvert led. Men hvad er det jeg skal  bestemme, er det arealet. :-(.


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2011 af NejTilSvampe

(I) :  11= a * 3 + b

(II) :  5= a * 1 + b

(I) - (II) :  11 - 5 = 3a - a 

6 = 2a <=> a = 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. februar 2011 af NejTilSvampe

 #7 - Du har ikke angivet hvad opgaven går ud på. Men hvis du bare skal bestemme det ubestemte integrale, så skal du bare integrere hvert led ja.


Svar #10
23. februar 2011 af sarah0 (Slettet)

dvs. F(x) = x2 + 2x??


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. februar 2011 af NejTilSvampe

 #10 - det er delvist rigtigt. Det er kun én af stamfunktionerne.

F(x) = x2 + 2x3 + C

hvor C er en konstant. Så har du angivet alle stamfunktionerne.


Skriv et svar til: isolere a?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.