Matematik
Kloakering - intergralregning
Hej Alle
Jeg står fast i en opgave C i min projektopgave.
Har en ide om at der skal bruges intergralregning, men kan ikke finde ud af hvordan.
Men hvis nogen kan komme med et tip, en formel eller andet til hvordan jeg kan løse / komme videre med min opgave, så vil jeg blive meget glad :)
Har oploadet opgaven som et billede, kig under opgave C som er den jeg sidder fast i.
Svar #1
24. februar 2011 af Dammi29 (Slettet)
Ved at integrere din forskrift for terrænlinjen, f(x) finder du arealet mellem x-aksen og terrænlinjen. Du finder altså tværsnitarealet af jorden over x-aksen.
Når du kender udgravningsbredden (altså hvor bred en 'bane' jord, der skal flyttes) kan du gange denne med tværsnitsarealet for at finde den mængde jord, der skal flyttes.
Et areal gange en længde, m^2 * m, giver jo et rumfang, m^3
Svar #2
24. februar 2011 af kuntz15 (Slettet)
okay så du vil først have jeg integrer den ligning jeg får udgivet i toppen af opgaven og derefter så hvad, det forstår jeg stadig ikke helt? men ved at integrer den øverste ligning finder jeg arealet af alt fra x-aksen helt op til den buede linje ikk?
og så mangler jeg jo at finde arealet af den lige linje der går under x-aksen den der har en nedadgående retning med 10promille fald hvordan finder jeg dens areal op til x-aksen?
Svar #3
24. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Beregn arealet mellem terrænlinien t(x) og kloaklinien k(x) der er grafen for den rette linie gennem punkterne A og D. Dvs. beregn integralet
J = 0∫40 (t(x) - k(x)) dx
Dette areal J ganges så med bredden B = 3m til bestemmelse af rumfanget V af den mængde jord, der skal fjernes.
Svar #4
25. februar 2011 af kuntz15 (Slettet)
tusind tak for hjælpen begge 2 men jeg har stadig mine problemer jeg er slet ikke med... det er ikk fordi jeg ikke kan integrer men har problemer med det.. og den her opgave kan jeg slet ikke få åbnet , er der nogle der har nogle rigtige gode guides for dummies til at kunne åbne den her opgave jeg fatter nada lige nu
Svar #5
27. februar 2011 af kuntz15 (Slettet)
Lige et spørgsmål, hvordan tager jeg hul på intergralet J = 0∫40 (t(x) - k(x)) dx
Svar #6
27. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#5
t(x) er givet i opgaven, og k(x) beregnes ud fra de givne oplysninger i opgaven. Faldet skal være 10o/oo på hovedledningen.
Svar #7
28. februar 2011 af kuntz15 (Slettet)
Kan ikke se mig på hvordan jeg skal regne k(x), og hvilken oplysninger jeg skal bruge i opgaven...
Kan godt se det med t(x), men skal jeg tag hele den ligning og smid den ind i denne ligning J = 0∫40 (t(x) - k(x)) dx
eller skal den intergers først ?
og hva mener du med "Faldet skal være 10o/oo på hovedledningen." ??
Skriv et svar til: Kloakering - intergralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
