Matematik

Normal til tangent

25. februar 2011 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen..

Sidder lige og er i gang med en opgave..

jeg har en kurve : (pi/4)*sin(2*pi/2) = (pi/2)*cos(2*pi/2)

jeg har en punkt som ligger på kurven: p(pi/4, pi/2)  

tangent hældningen for kurven er 2 som jeg har regnet mig frem til via Implicit diff.

Tangentligningen  er y=2x.

Så skal man finde normalen som står vandret på tangenten... kan ikke huske hvordan man griber den an.. 

Håber der er en der kan hjælpe mig på vej..

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. februar 2011 af SuneChr

Hvis tangentligningen hedder  y  =  2x  er hældningskoefficienten 2. Vi skal så, idet normalen til tangenten står vinkelret herpå, have normalens hældningskoefficient således, at de to´s produkt er -1.  Dvs. normalen får en hældningskoefficient på   - ½.

To linier, som står vinkelret på hinanden, har altid et hældningskoefficient-produkt =  - 1.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Du skriver:

"Jeg har en kurve:

0,043042698 = 1,568435655"

Nix - det er ikke nogen kurve, det er en (forkert) ligning.

Hvis der ikke er noget x, er der ikke nogen f(x) og altså ikke nogen kurve.

Det er simpenthen to udtryk, der (fejlagtigt) er sat lig med hinanden.

Mon ikke lige du skal se lidt på det - ?


Skriv et svar til: Normal til tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.