Matematik

Find Vinklen B i vilkårlig trekant

26. februar 2011 af jannish (Slettet)

 Jeg skal finde vinklen B. 

Jeg kender siderne a og b og vinklen C

side a = 8,749

side b = 5,20

og vinkel C er 82,7 grader. 

Hvordan regner jeg vinkel B ud? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2011 af mathon

begynd med:

                             c = (a2 + b2 - 2·a·b·cos(C))½

                             c = (8,7492 + 5,202 - 2·8,749·5,20·cos(82,7º))½


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af pige24 (Slettet)

1

Har du brugt cosinusrelationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af mathon

   Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af pige24 (Slettet)

okay.


Svar #5
26. februar 2011 af jannish (Slettet)

 1

Hvad er det så jeg har regnet ud? (:

er det vinklen b ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af mathon

du har beregnet
                                c


Svar #7
26. februar 2011 af jannish (Slettet)

årh hvor er jeg dum, der står da også c= .. Mange tak for hjælpen :)


Svar #8
26. februar 2011 af jannish (Slettet)

 skal man så ikke bare sige Cos^-1(8,749^2+8,06^2-5,20^2)/(2*8,749*8,06) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2011 af mathon

     

        Jo
                 når man har beregnet c rigtigt!


Skriv et svar til: Find Vinklen B i vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.