Matematik

f(x) = g(x) med andengrads

26. februar 2011 af Andtho2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal løse følgende:

f(x) = g(x) 

hvor f(x) = x^2-4x-2 og g(x) = -x^2+8x-12

Har fundet ud af, at svarende er 1 og 5 (ved grafisk), men jeg finde disse tal ved beregning og ved ikke lige, hvordan jeg gør dette..

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af vulcano (Slettet)

En måde at løse det på er at tegne graferne og se, at det er 1 og 5. Du skal bare herefter sætte 5 og 1 ind, og sikrer dig, at det er rigtigt.

Man kan også løse ligningen:

f(x) = g(x)

x2 - 4 x - 2 = -x2 + 8 x - 12

x2 - 4 x - 2 + x2 - 8 x + 12 = 0

2 x2 - 12 x + 10 = 0

Så er der en andengradsligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2011 af 215 (Slettet)

 Også håber vulcano at du kan rodformlen...


Svar #3
26. februar 2011 af Andtho2 (Slettet)

Tak for svaret har den nu :P andengradsligninger er nemme, så fatter ikke lige, hvorfor jeg ikke lige så løsningen, men siger tak :p


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af vulcano (Slettet)

#2 i lige måde :S


Skriv et svar til: f(x) = g(x) med andengrads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.