Fysik

HJÆLP!! :)

26. februar 2011 af sadu (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej folkens!: )

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

på dette link ser I et dokument med manger fysik opgaver. Jeg havde et spørgsmål til opgaven, "laserkirurgi" : Det sidste i begning har personen skrevet, at dybden er 3,3mm , men hvordan bliver det ligepluselig til mm.

Det vil være en stor hjælp, hvis der var nogle kloghoveder der kunne hjælpe mig med dette.

Tak på forhånd : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

En dybde er en afstand og angives i meter (eller millimeter osv)


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

kig på mit vedhæftede billede. det skal hjælpe dig til at forstå hvordan enhederne udgår. det følger nogle almene brøkregler om fx at   1/2/3 kan også skrives 1/2*3


men hvorfor det ikke står i meter  og i mm:

han har bare sagt  0.0033m=3,3 mm hvilket så pænere ud da det ikke var så langt.

man kan bruge omregner. dk til at finde ud af ovenstående
http://www.omregner.dk/

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
26. februar 2011 af sadu (Slettet)

Tak, fordi I gider at svare...

#1 undskyld, men det er slet ikke det jeg spørge..

Hvordan ved personen, at det skal stå i m og ikke i cm? Hvad går ud med hvad? Altså J går ud med J. kg går ud med kg. Tilbage er der m^2 / m^3 

hvordan bliver det til kun m ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Han ved, at det ikke skal stå i cm, fordi cm slet ikke er nævnt. Dermed er alt angivet i meter, og han vælger så at omregne fra meter til milimeter.

Hvis vi kigger på brøkens enhed:

J / (m2*(kg/m3)*(J/kg))

(kg/m3)*(J/kg) ganges sammen: (kg/m3)*(J/kg) = (kg*J) / (m3*kg) = J / m3.

m2 ganges ind i denne brøk:

(m2*J) / m3 = J/m

Dvs. enhedens nævner er J/m. Dvs vi har

J / (J/m) = (J*m) / J = m/1 = m
 


Svar #5
26. februar 2011 af sadu (Slettet)

begynder at give lidt mening, men hvorfor siger du J*m, når det er J/m


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Man dividerer en brøk med en brøk ved at gange med den omvendte brøk (eller gange "over kors")

J / (J/m)  = (J / 1) * (m/J) = (J*m)/J = m


Svar #7
26. februar 2011 af sadu (Slettet)

det kan godt være lidt provokerende, at jeg hele tiden spørger... men tusind taak, at du hjælper :)

Ja, ok. Jeg kan godt se, at J og m bytter plads. Men jeg forstår ikke lige det med J/1, hvor kommer 1 fra??? og der stod jo heller ikke 1/J før, hvis de nu skulle "bytte plads"


Svar #8
27. februar 2011 af sadu (Slettet)

forstod det langt om længe. Taaak ! : )


Svar #9
27. februar 2011 af sadu (Slettet)

men

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

På linket foroven ser I et dokument med mange fysik opgaver. Jeg havde spørgsmål til den første beregning (b) i opgaven; "laserkirurgi". Det første man skal er, at bestemme arealet, men hvorfor har personen lige netop ganget disse tal for at bestemme arealet: (0,40*10^-3) m * (2,0*10^-2) m = 8*10^-6 m^2 -Er der nogen der kan forklare mig dette????

Selve opgaven lyder sådan:

En laser, der bruges ved kirurgiske indgreb, virker som en kniv, når laserstrålens energi absorberes af vævet og får det til at fordampe. Laseren udsender fotoner med bølgelængden 10,6μm. Laserstrålen afsætter energi i vævet med effekten 60W. Laserstrålen har en diameter på 0,40mm, og den flyttes hen over vævet med farten 2,0 cm/s. Ved legemstemperatur skal vævet tilføres 2,4kJ pr. gram for at fordampe. Vævets densitet er 0,95g/cm^3.

b) beregn, hvor dybt laserstrålen skærer i vævet . Gør herunder rede for de relevante antagelser.

På forhånd mange taaak! : )


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

Jeg kan prøve;)

Hvorfor ganger han dem sammen?

hvis vi kigger på almen arealberegning for en firkant:

længde*bredde=areal

Diameteren på laseren( 0,40mm) svarer til bredden. 

Længden, altså hvor langt laseren bevæger sig pr sekund  (2,0 cm/s), er længden.

Derfor kan du bare gange dem sammen.

Opgaven er forsimplet. ellers skulle man tage højde for de to øjeblikke hvor man tændte og slukkede den runde laserstråle.det ville tilføje to halvcirkler på en given laserstrækning med start og stop. men den beregning er irrelevant..


Svar #11
28. februar 2011 af sadu (Slettet)

 Taaaak !!! :D 

 

Svar #12
28. februar 2011 af sadu (Slettet)

Efter at jeg har beregnet hvor dybt laserstrålen skærer i vævet, så skal jeg (som der står i b) gør rede for de relevante antagelser... ? kan du hjælpe mig med dette... :)

 

Brugbart svar (1)

Svar #13
01. marts 2011 af mitjilo (Slettet)

det jeg svarede sidst er vel en slags redegørelse for noget af det. mere kan jeg ikke sige:)


Skriv et svar til: HJÆLP!! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.