Matematik

Hjælp til reducering

26. februar 2011 af Pandaen4400 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg gerne have hjælp til at regne følgende stykker

A)  6(2a + b) - (3b + 12a)

B)  2-3 * 25 * (22)3  har jeg fået til 16. Kan det passe?

C) (u + v)2 + (u - v)2 har jeg fået til 2u2 + 2v2. Kan det passe?

D) (x+y)(2x + 4y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

A) Eget bud?

B) Nej.

C) Ja

D) Eget bud?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

A . Gang parenteserne ud og reducer.

B . Dette er ikke korrekt. Brug potensregnereglerne, xa·xb = xa+b , og (xa)b = xab

C er korrekt.

D . Udregn produktet af de toleddede størrelser. Man ganger hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

#3

Nej.

6 står kun foran (2a + b) og må derfor ikke ganges ind i den anden parantes.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2011 af BabseBritta (Slettet)

A) Gang først ind i parentesen: 6*2a og 6*b = 12a + 6b 

Dernæst har vi en minusparentes, som vi også ophæver: -3b -12a (-*+ er jo altid = -)

Resultatet af A bliver derfor: 12a-12a og 6b-3b = 3b

B) 2-3 = 1/23 = 1/8

Derefter ganger vi bare: 1/8 * 32 * 64 = (4*64) = 256

C) (u + v)2 = (u + v) * (u + v) = u2 + 2uv + v2 

Dernæst (u - v)2 = (u - v) * (u - v) = u2 - 2uv + v2

Udtrykkende plusses dernæst = 2u2 + 2v2

D) (x + y) * (2x + 4y) = 2x2 + 4xy + 2xy + 4y2 = 2x2 + 2xy + 4y2


Skriv et svar til: Hjælp til reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.