Matematik

Reducering

27. februar 2011 af sa-123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej, jeg har brug for lidt hjælp til en opgave uden hjælpemidler. 

Jeg skal reducerer udtrykket: (a+b)^2 - (a-b)^2 

Jeg er selv nået her til: a^2 + b^2 + 2ab - a^2 + b^2 - 2ab

Og jeg vil mene, at b^2, vil gå ud med b^2, men a^2 kan vel ikke gå ud med -a^2? 

Hva skal jeg gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af Isabisa (Slettet)

Hov, du har glemt parentes så det giver 4ab

a^2 + b^2 + 2ab - (a^2 + b^2 - 2ab) 

a^2 + b^2 + 2ab - a^2 - b^2 + 2ab 

0 + 0 +2ab + 2ab = 4ab


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2011 af Emmasb (Slettet)

(a+b)^2 - (a-b)^2 =

a^2 + b^2 + 2ab - (a^2 + b^2 - 2ab) =

a^2 + b^2 + 2ab -a^2 -b^2 + 2ab =

Nu kan a^2 og b^2 gå ud med hinanden idet de begge lægges til og trækkes fra...

Det samme gør 2ab ... Altså giver det 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 #2 -

2ab går ikke ud.


Svar #4
27. februar 2011 af sa-123 (Slettet)

 Mange tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.