Matematik

afstandsformlen

27. februar 2011 af karee (Slettet)

 jeg har givet to punkter: A (x, -3) og B (2,5)

jeg skal bestemme x, når afstanden:

AB = 6

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2011 af AskTheAfghan

Prøv start med...

A (x, -3) og B (2,5)

     (y2 - y1)2 + (x2 - x1)2 = AB2

     (5-(-3))2 +   (2 - x)2   = 62

     (5 + 3) +   (2 - x)2  = 62

... og så løs x..


Svar #2
27. februar 2011 af karee (Slettet)

 6^2 = 8^2 + (2 - x) ^2 

 og så skal jeg bare isolerer x eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 den kan ikke løses. Fordi afstanden mellem y-koordinaterne alene er 5-(-3) = 8 > 6. Så selv hvis linjen var lodret ville den være over 6 enheder lang.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2011 af AskTheAfghan

A (x, -3)         B (2,5)

           (x2 - x1)2 + (y2 - y1)2 = AB2            (Har skrevet formlen forkert på #1)

             (2 - x)2  +  (5-(-3))2 = 62

              (2 - x)2 +     64        = 36

                           (2 - x)2       = -28

                             2-x           = √(-28)

                                x            = Ø


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2011 af NejTilSvampe

 #4 - det er også fint, men man bør også angive en årsag til hvorfor x ikke giver nogen løsninger =)


Skriv et svar til: afstandsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.