Matematik

Bestem tallet K i ligningen.....

28. februar 2011 af 00f785 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tallet k, således at ligningen x^2-(2k-3)x+2k=0 har netop en rod.

Bestem for de fundne værdier af k denne rod. 

Nogen der kan hjælpe med den?

Sidder lidt fast.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen har netop een rod, hvis dens diskriminant d er lig med 0. Opstil derfor diskriminanten d, og bestem k , så d = 0 .


Svar #2
28. februar 2011 af 00f785 (Slettet)

 er det så at..

a= x^2
b=4k'
c=3x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Aflæs koefficienterne i polynomiet:

     x2      -(2k-3)·x     +2k = 0

  a·x2        + b·x         + c    = 0

a = 1

b = -(2k-3)

c = 2k

d = b2 - 4·a·c


Svar #4
28. februar 2011 af 00f785 (Slettet)

 d=-(2k-3)^2-4·1·2k

Undskyld, at jeg er lidt tabt bag en vogn i det her ligninggøjl :-)

det kan vel ikke passe at d giver -2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Nej det kan det ikke, for ligningen for d indeholder en variabel (k) som du skal beregne.

Udregn potensen, gang ud, reducer og isoler så k.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2012 af Nielsenms (Slettet)

Hej

Sidder med den her opgave ligenu, men jeg forstår ikke helt hvordan den kan gå op for hvis d skal være = 0

så får jeg det til k = 1/4 og det går ikke op! er der ikke nogle der kan hjælpe??? :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2012 af mathon


                    x2 + (3-2k)x + 2k = 0

                    d = (3-2k)2 - 4·1·(2k) = 0

                      9 - 12k + 4k2 - 8k = 0
 

                      4k2 - 20k + 9 = 0

                         d1 = (-20)2 - 4·4·9 = 400 - 144 = 162

                         √(d1) = 16

                          k = (-(-20)±√(d1)) / (2·4)

                          k = (20 ± 16) / (2·4)

                          k = (5 ± 4) / 2

                               k = (1/2)   v   k = (9/2)

 

  løsninger
                    x2- (2·(1/2)) - 3)x + 2·(1/2) = 0
                    x2- 2x +1 = (x-1)2 = 0     med roden  x = 1


                    x2- (2·(9/2)) - 3)x + 2·(9/2) = 0
                    x2- 6x +9 = (x-3)2 = 0     med roden  x = 3

 

 


Skriv et svar til: Bestem tallet K i ligningen.....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.