Matematik

Differentialligninger - Hvad?

28. februar 2011 af Spaceflunk (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der en der gider, kort, at forklare princippet bag differential ligninger? Synes bogen springer det ALT for hurtigt over.

Håber der er en der gider bruge 5 min.

På forhånd tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. februar 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 En differentialligning er sådan set bare en ligning hvori den afledte af en funktion indgår (sammenhængen mellem den afledte og en eller flere af de variable).

Det man kan bruge det til er fx at finde en væksthastighed til at bestemt tidspunkt (og meget andet inden for de naturvidenskabelige fag + fx økonomi). 


Svar #2
28. februar 2011 af Spaceflunk (Slettet)

 Det vil sige at denne funktion:

f(x)=sin(x)

Giver

y'=cos(x)

??


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

En differentialligning er en ligning, der udtrykker en sammenhæng, der skal være opfyldt mellem en funktion og dens differentialkvotienter, for alle værdier af den uafhængige variable. Eksempler er

f'(x) = 3·f(x) , eller

f''(x) -sin(x)·f'(x) = x3·f(x) +2

At løse en differentialligning går ud på at finde alle de funktioner, der tilfredsstiller differentialligningen. For nogle typer af differentialligninger har man færdige løsningsformler.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #2 nej, det er jo bare den afledte.

Da jeg skrev en eller flere af de variable mente jeg f(x), men uden at udelukke at x også kan indgå.


Svar #5
28. februar 2011 af Spaceflunk (Slettet)

 Okay, nu er jeg bare endnu mere blank. Forstår ikke hvorfor de ikke bruger mere end ½ side på at forklare det i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det bliver måske behandlet igen mere udførligt senere i bogen?


Skriv et svar til: Differentialligninger - Hvad?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.