Matematik

Hjælp

28. februar 2011 af oghv (Slettet)

En vogn bliver løftet op 52 m op i det gyldne tårn.

Turen tager 24 sek.

kort tid efter bliver vognen sendt ned.

Ifølge en matematisk model for faldet kan sammenhængen mellem faldlængden(x) og farten(v) beskrives således med formlen:

V=0,0036 x^3 - 0,35 x^2 + 8,5 x
Beregn farten, når vognen er 5 m fra toppen.

Forstår ik
På forhånd tak!
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn v(5m) . Indsæt x=5 i udtrykket for v .


Svar #2
28. februar 2011 af oghv (Slettet)

Forstår ik proffesor


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har fået et udtryk for farten v som funktion af faldlængden x. Indsæt faldlængden x = 5m og beregn farten ud fra udtrykket. Forstår du ikke, hvordan man læser en formel? Eller hvad er det, du ikke forstår?


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.