Matematik

Integrale

11. maj 2005 af LillePer (Slettet)
Hej Derude

Har prøvet at løse

int(x+1)*(4^x)dx

med partiel int, man synes da ik' det giver noget særlig kønt!

Er der nogle klygtige, som evt kunne hjælpe?

Per

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Start evt. med at opsplit integralet, og se hvad det gører til.

Det skal siges at jeg ikke selv har regnet på det, men det "ser ud til" at kunne gøre det lidt nemmere.

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2005 af Epsilon (Slettet)

Hvis du sætter

f(x) = 4^x
g(x) = x+1

og dernæst benytter partiel integration;

int[f(x)*g(x)dx] =
F(x)*g(x)-int[F(x)*g'(x)dx]

hvor F er en stamfunktion til f, så bør opgaven ikke volde problemer.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2005 af Duffy

S[(x+1)*(4^x)]dx =

S[(x4^x+4^x)]dx =

S[(x4^x]dx + S[4^x]dx =


1/ln(4)*4^x - 1/ln(4)^2*4^x + 1/ln(4)*x*4^x + k


Duffy

Skriv et svar til: Integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.