Matematik

Bestemme a og b

01. marts 2011 af boesse (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En funktion f er af typen f(x)=b*xa, og der gælder at f(2) = 4 og f(4)=64

Bestem a og b

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af Studscientpol (Slettet)

 Tjaa, prøv at læs siderne 95, 96 og 97 i din matematikbog ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 To ligninger med to ubekendte:

4 = b*2a

64 = b*4a

Hvis det er uden hjælpemidler kan du bruge logaritmeregneregler til at isolere a:

log(xa) = a * log(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2011 af Annemarie20 (Slettet)

Du skal starte med at beregne dit a og derefter dit b

a finder su sådan

a= log(y2/y1)

b finder du sådan

B=Y1/ x1^a

dit f(2)=4 her er dit 2 = x1 og dit 4 svarer til y1

F(4)=64 her svarer dit 4 til x2 og og 64 svarer til y2

håber det var en hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. marts 2011 af AMelev

Du kender to (x,f(x)) sammenhænge.

Indsæt x-værdien i højresiden  i din forskrift og den tilhørende f-værdien på venstre side - så får du 2 ligninger med a og b som de to ubekendte.

Divider ligningerne med hinanden og bestem a

Indsæt den fundne a--værdi i den ene af de to ligninger og løs den mht. b


Svar #5
01. marts 2011 af boesse (Slettet)

 mange tak :)


Skriv et svar til: Bestemme a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.