Matematik

f(x)=b*x^a

01. marts 2011 af kenkari (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Det ville være virkelig rart hvis nogle kunne hjælpe mig med opgave 3 i den vedhæftede fil?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem konstanterne ved at lave eksponentiel regression på tabellens data.

b) Beregn f(12) og løs ligningen f(x) = 6ton (bemærk enheden).

c) Beregn f(2x) / f(x)


Svar #2
01. marts 2011 af kenkari (Slettet)

hvordan laver jeg en eksponentiel regression?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det kan gøres på en lommeregner eller i Excel.


Svar #4
01. marts 2011 af kenkari (Slettet)

Ved at indtaste tabellens data i ”Lister og regneark” i CAS-værktøj, hvor tovværkets diameter indtastes som hhv. 4, 6, 10, 14, 18, 22 og 26, kan a og b bestemmes ved ”menu → statistik → stat-beregning → Eksponentiel regression”.
- Derved fås: a=226,989 og b=1,17227

Ved ikke om det er rigtigt?


Svar #5
01. marts 2011 af kenkari (Slettet)

og hvordan vil jeg kunne bestemme brudstyrken af et tovværk, hvis diameter er 12 mm?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er de korrekte koefficienter.

Beregn nu f(12). Indsæt x=12 i den fundne forskrift. Løs dernæst ligningen f(x) = 6000.


Svar #7
01. marts 2011 af kenkari (Slettet)

f(12) får jeg til at blive 1,07473E245 ? Kan det passe?

f(x)=1,17227*12^226,989 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det er helt galt. Det skal jo nok være et tal mellem f(10) = 1550 og f(14) = 3200 . Du skal bytte rundt på dine konstanter. Det er b = 226,989 og a = 1,17227

f(12) = 226,989·1,1722712


Svar #9
01. marts 2011 af kenkari (Slettet)

men jeg skal jo bruge formlen f(x)=b*x^a. Så må det da være f(12) = 226,989·12^1,17227 som så gi'r 4179,23 ?


Skriv et svar til: f(x)=b*x^a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.