Debat

SU LÅN?

01. marts 2011 af lenaa (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og tænker på min økonomi. Jeg har virkelig brug for penge. Jeg har dumpet i køreprøven 4 gange og jeg har KUN 500 kr. tilbage. Jeg har betalt over 17.000 kr., og jeg har ikke fået kørekortet endnu!. Jeg arbejder ikke mere.

Jeg vil lige høre, om jeg kan låne penge fra SU, hvor meget jeg skal betale tilbage, hvornår jeg skal betale pengene og hvordan søger jeg SU lån. Jeg får udeboende SU 5000 kr. Jeg bliver student til sommer (2011)

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. marts 2011 af Moderatoren

Her har du svaret: http://www.su.dk/SULaan/Sider/default.aspx


Svar #2
01. marts 2011 af lenaa (Slettet)

Men jeg forstår ikke helt det med Renter. Betyder det, at jeg skal udbetale mere end jeg låner?,


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. marts 2011 af Dulugtergrimt

Ja, self. skal du det. TIlgengæld er renten ikke voldsom på SU-lån. Den er i hvert fald lavere end eksempelvis hvis du går til citybank og hvad de nu end hedder, alle de der scam-agtige finansselskaber.


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. marts 2011 af Kylle-pylle (Slettet)

hmm.. ved ikke i hvor stor en pengenød du er... men min dansk-lære i folkeskolen blv først færdig med at tilbagebetale sit lån/renter da jeg gik i 9.klasse.. og han var altså 45 år!! - så jeg ved ikke om du orker at sidde med lån/rent 20-30 år i fremtiden.. måske du skal overveje andre måde at låne penge?? - men lån/renter tilbagebetales jo over lang tid, så jeg ved ikke om det kan gøres "billigere" andre steder.


Brugbart svar (2)

Svar #5
02. marts 2011 af Moderatoren

Det billigste lån er SU-lånet. Medmindre familien træder til.


Brugbart svar (2)

Svar #6
02. marts 2011 af Dulugtergrimt

Grunden til at man er så længe om at betale sit SU-lån er altså ikke fordi man har lånt abnormt høje summer. Du kan låne ca. 30k om året hvis du går amok. Kigger man på programmer som luksusfælden så har de medvirkende den gæld, fordi de har taget forbrugslån + lån af familie + lån af div. udlåningsfirmaer med skyhøje renter og som låner uden sikkerhed.

SU-lånet betaler man af på af meget meget små bidder over en længere periode, vel blandt andet for at sørge for at den nyuddannede ikke pludseligt står og skal hoste op med 10k som første rate. Staten tjener penge på det her, men det er ikke i dens interesse at slå benene væk under halvdelen af de danske nyuddannede.


Svar #7
06. marts 2011 af lenaa (Slettet)

Jeg tager jo sabbatår efter HF dvs. sommer 2011. Kan jeg så betale pengene retur i  mit sabbatår?.


Brugbart svar (2)

Svar #8
07. marts 2011 af Dulugtergrimt

Du kan, så vidt jeg ved, indfri din gæld helt eller delvist, når du har lyst. Så umiddelbart ville svaret være ja. Ellers ville folk der ikke kommer videre i uddannelsessystemet end ungdomsudannelserne da få gratis penge, hvis de ikke kan betale tilbage ;)


Skriv et svar til: SU LÅN?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.