Matematik

Reducering

01. marts 2011 af nisen02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal reducere en ligning som egentlig er ret enkel, men... jeg kan simpelthen ikke finde ud af at reducere så håber på lidt hjælp tak :)

Denne skal reduceres:  (a + b)^2  - a(a + 2b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2011 af AMelev

Det er ikke en ligning, men et udtryk. Anyway - brug kvadratsætning, hvis du kan huske den - ellers  skal du bruge, at

(a + b)2 = (a + b)·(a + b) og reglen om, at man ganger 2 parenteser med hinden ved at gange HVERT led i den ene med HVERT led i den anden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

Prøv at opdele reduktionen i led:

(a+b)^2 = (a+b)*(a+b) = a*(a+b) + b*(a+b)

^Her bruger du 1. kvadratsætning.

-a*(a+2b)

^Her ganger du ind i parentesen.

Når du har gjort det står du tilbage med en masse led, som så muligvis går ud med hinanden. Men prøv lige at gange alle parenteserne ud først ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2011 af dalpeno (Slettet)

(a + b)^2 - a(a + 2b) =>

(a+b)(a+b)-a*a+a*2b =>

a^2+a*b+a*b+b^2-a^2+2ab =>

4ab+b^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #3 det er nu ikke helt korrekt... 

-a*(a+2b) ≠ -a^2 + 2ab


Svar #5
03. marts 2011 af nisen02 (Slettet)

så den kommer til at se sådan ud:

(a+b)^2 - a*(a+2b)

(a+b) * (a+b) - a^2 + 2ab

a^2

eller er jeg stadig lige lost? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #5 

Der er stadig nogle problemer med regnereglerne.

Når der står (a+b)*(a+b), betyder det at (a+b) ganges (a+b) gange med sig selv.

Det er ikke det samme som at (a+b) ganges 2 gange med sig selv, hvilket ville skrives (a+b)+(a+b) eller 2ab.

Når du ganger to parenteser med flere led skal du have alle leddene med:

(a+b)*(a+b) = a*(a+b) + b*(a+b) = a2 + ab + b2 + ab = a2 + b2 + 2ab

Og for det andet led:

-a*(a+2b)

Minusset hører til a. Det skal derfor med, når du ganger ind i parentesen, så der kommer til at stå:

-a*(a+2b) = -a2 - 2ab

Så kan du lade diverse led gå ud med hinanden.


Svar #7
03. marts 2011 af nisen02 (Slettet)

tror måske jeg er med nu :) 

det hele kommer til at give b^2 ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 #7

Efter min bedste overvisning, jo! :D


Svar #9
03. marts 2011 af nisen02 (Slettet)

okay 1000 tak ;D


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.