Matematik

Bevis af diskriminantbrug af toppunkt med bogsstavregning.

02. marts 2011 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej.

Jeg skal bevise at  man kan bruge diskriminant formlen til at finde toppunkt, altså (x,y) = (-b/2a),(-d/4a) istedet for (x,y) = (-b/2a), (c-(b^2/4a)) for at finde toppunkt.

Er der nogen der har en ide hvordan jeg forstætter?

d = b2 – 4ac <=> (diskriminantformlen) 
(d/4a) = b2 – c <=>
(d/4a) + c = b2 <=>
c = b2 – (d/4a) <=>
c – b2 = - d/4a <=>

Jeg forventer at det bliver til / at svaret skal være

-d/4a = c – (b2/4a)
 

Er der nogen der har en ide?

tak på forhånd : - )


Brugbart svar (2)

Svar #1
02. marts 2011 af mathon

             y = ax2 + bx + c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

                        toppunkt T = (-b/(2a);-d/(4a)) = (-b/(2a);c-b2/(4a))

...............
i øvrigt:
               d = b2 - 4ac

               -d = 4ac - b2 

               -d/(4a) = c - (b2/(4a))


Svar #2
02. marts 2011 af denis123 (Slettet)

mange tak :) nu forstår jeg næsten det hele

men jeg undrer mig bare over hvordan du får

 -d = 4ac - b^2

til at være 

-d/(4a) = c - (b^2/(4a)),  

siden den øverste kun har ét "4a" imens den nederste har to "4a"'ere


Svar #3
05. marts 2011 af denis123 (Slettet)

 ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. marts 2011 af Walras

#2+3 Du skal huske at dividere igennem hele ligningen med 4a. :-) Så stemmer det, at der er ét 4a til at starte med og to, når du har divideret.


Svar #5
05. marts 2011 af denis123 (Slettet)

yes mange tak. nu kan jeg se det for mig. jeg troede at det ene 4a ville forsvinde men det ligger jo i minus, og ikke i gange. ¨så mange tak :)


Skriv et svar til: Bevis af diskriminantbrug af toppunkt med bogsstavregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.