Engelsk

Forskel på amerikansk og dansk skolesystem?

02. marts 2011 af LuckyFoul (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hey 

Jeg har undret mig over hvad er forskellen på det danske og amerikanske skolesystem..

Altså hvis man er 2g i Danmark, hvad er man så i USA..


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af anderskamp (Slettet)

Hej

Så vidt jeg husker så hænger det sådan sammen at deres "gymnasium" dækker over 9.-12- klassetrin. I daglig tale refereres der til freshmen (om vores 9. klassetrin), junior (om vores 1.g), sophomore (om vores 2.g) og senior (om vores 3.g). Det ses dog også at de bare omtales som 9th, 10th 11th og 12th graders.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

2g =  11th grade i High School eller Senior High

Det der svarer til gymnasiet 'over there' er 4 klassetrin, fra vores 9. til 12. klasse som Anders også er inde på.

9th = freshman year

10th = sophomore year

11th = junior year

12th = senior year (altså 3.g i DK)

Håber det hjalp.


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. marts 2011 af Cnugs (Slettet)

Nu har jeg personligt været på udveksling, så jeg ved lidt om det. anderskamp har ikke ret.

Jeg er personligt uenig i at oversætte gymnasium til high school, da jeg af min udvekslingsorganisation sagde, at det er lidt en underdrivelse i forhold til niveauet. Niveauet i Danmark ligger meget højt ift. den amerikanske skole, hvor man lærer om det samme i 11. klasse i USA, som man lærer om i 9. klasse/1.g i Danmark.

I USA er der fire årgange på en high school.

Der er junior high der består af 9. klasse (freshmen) og 10. klasse (sophomores). Senior high består af 11. klasse (juniors) og 12. klasse (seniors).

Derfor er junior high stadig en del af hvad der svarer til folkeskolen i Danmark, hvorimod det først er senior high school der kan nogenlunde ligestilles med de danske gymnasier.

Hvis man er 2.g'er i Danmark vil man enten være sophomore eller junior på en high school, det kommer an på om man tog 10. klasse inden man startede i gymnasiet. Generelt ville jeg dog kalde en 2.g'er for en junior.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2011 af anderskamp (Slettet)

Svar 3 er for så vidt også rigtigt nok, men der er forskellig opbygning i forskellige stater. Dvs. nogle stater vil have en opdeling i junior high og senior high og andre har ikke. Men er i øvrigt fuldstændig enig i at high school og det danske gymnasium ikke er 100% sammenlignelige størrelser. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2011 af Cnugs (Slettet)

Ja, junior high og senior high er  ikke nødvendigvis adskilt. Det er forskelligt fra skole til skole - det kommer tit an på antallet af elever.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2011 af over9000 (Slettet)

For lige at få det på det rene; Gymnasium, på engelsk er en idrætshal. Hvis man fortæller en amerikaner eller en fra england, at "I am currently preparing for my exams at the Gymnasium" vil de tro man refererer til sportsøvelser, altså ikke fagligt arbejde.


 


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2011 af rakijovic

#6,

Godt nok er sproget engelsk, men det tales også uden for england (sic) -- fx Skotland eller Wales. Eller resten af det Forenede Kongerige. Or the rest of the Anglophone world.

(Desuden har de forskellige lande i UK til dels deres egne skolesystemer, så allerede dér løber vi ind i småvanskeligheder hvis vi vil finde en ækvivalent til et bestemt dansk begreb.)

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nu gik det oprindelige spørgsmål på en sammenligning mellem det danske og det amerikanske (USA) skolesystem. Her er det korrekt, at den amerikanske high school dækker de sidste 4 år (9th through 12th grade) af et 13-årigt uddannelsessystem K-12 . Klassetrinnene 9 -12 benævnes med henholdsvis freshman, sophomore, junior og senior.

Man kan ikke helt sammenligne niveauer i en amerikansk high school med tilsvarende trin i et dansk gymnasium, da stort set alle unge i USA sendes gennem high school. Der tilbydes et stort antal valgmuligheder i kurserne, og på de fleste high schools er det muligt at vælge kurser med niveauer, der kommer tæt på tilsvarende niveauer i et dansk gymnasium.


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2012 af Q114 (Slettet)

Hej

Nu tillader jeg mig lige at skrive videre her og spørge.

Hvad svarer hf til i uk (United Kingdom) især i england.?

Hvordan skal begrebene eller betegnelserne  As/A2 levels forståes og hvad betyder det.?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. august 2013 af Icopy (Slettet)

Jeg skulle efter 1.G have været som udveklsningstudent i USA, jeg droppede det dog - fordi jeg ikke gad at bruge et år, når jeg var kommet så godt i gang.. 

Der sagde hun at jeg skulle regne med at komme på Senior Year, selvom de fleste nok vil være 19-20 - og mig selv kun 17 år.. Og det var simpelthen pga. niveauet.. 

 


Skriv et svar til: Forskel på amerikansk og dansk skolesystem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.