Matematik

Logaritmer/ligning?

02. marts 2011 af DitteLyng (Slettet) - Niveau: B-niveau

 82 * 6^x = 12 * 3^x

Nogen der kan forklare hvordan dette stykke regnes ?? 

På forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af SuneChr

Man tager logaritmen på hver side af lighedstegnet.

Forkort først og fremmest:

41 * (2*3)x = 6 * 3x        ⇔          41 * 2x *3x = 6 * 3  (Forkort 3x)

Tag nu log på begge sider, idet log( a * bx)  = log a + x * logb.    Isolér x til sidst.
 


Svar #2
02. marts 2011 af DitteLyng (Slettet)

 Øhmm.. 
Hvad mener du med (forkort 3^x), skal der gøres noget ved den.. 

Og når man skal tage log på begge sider, hvordan skal man stille det op.. ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af SuneChr


Regler, som kan bruges i # 0:

Dividere med 2 på begge sider af lighedstegnet.

og

( a * b ) =  ax  *  bx

og

Dividere med (3x) på begge sider.

og

41 * 2 =  6    ⇔    2 =  6 / 41    ⇔     x * log 2  =  log 6  - log 41     ⇔    x  =  (log 6 - log 41) / (log 2 )


Skriv et svar til: Logaritmer/ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.