Matematik

Decimaltal til brøk, og forkort.

02. marts 2011 af Cooll (Slettet)

Hej. Jeg sidder med en masse opgaver og jeg mangler kun den her, men jeg kan virkelig ikke finde ud af den.
Men jeg håber i vil hjælpe mig med dem, og måske komme med en forklaring på hvordan jeg kan løse dem.

A. 0,7.  
B. 4,4. 
C. 3,15. 
D. 0,125.
E. 0,05.
F. 3,05.
G. 0,375.
H. 7,40
I. 1,04.

Tak på forhånd, knus Julia :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af pige24 (Slettet)

0,7=7/10

4,4=44/10=22/5

Prøv at se om du kan løse de ande selv.Du spørger bare hvis der er noget.


Svar #2
02. marts 2011 af Cooll (Slettet)

Mange tak, og det vil jeg prøve :-)

Men jeg synes stadig at dem for der kommer kommatal på er besværlige.
Altså f.eks. 3,15 = 31,5???. Og det fortsætter på de andre, og der må jeg altså indrømme jeg falder lidt af...


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. marts 2011 af pige24 (Slettet)

1,04=104/100=26/25

Det er nemt nok.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2011 af Cnugs (Slettet)

Du kan prøve at forlænge dine decimaltal indtil det bliver et heltal. Det er nemt at forlænge med 10, 100 eller lignende. Derfra kan du så prøve at forkorte med 2, 5 eller hvad der nu passer.

Fx

0,375 kan forlænges 1000 gange til 375.

Det giver brøken 375/1000.

Nu kan du forkorte med 25.

(375 / 25) / (1000 / 25) = 15/40

Det kan igen forkortes, denne gang med 5.

(15 / 5) / (40 / 5) = 3/8

0,375 = 3/8


Svar #5
02. marts 2011 af Cooll (Slettet)

#4 rigtig god forklaring. Tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. marts 2011 af BabseBritta (Slettet)

Eller bare gang med 100, og sæt tallet du får i tælleren og 100 i nævneren.


Svar #7
02. marts 2011 af Cooll (Slettet)

Dejligt og nemt, tak for det ;-)


Skriv et svar til: Decimaltal til brøk, og forkort.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.