Matematik

log(x^2+1)=1

02. marts 2011 af Kenter (Slettet)

Hejsa,

hvordan løses dette:

log(x2+1)=1 ?

Når jeg bare sidder og kigger på den, kan jeg jo godt se at x=3 (eller -3), for log(10)=1.

Men, hvordan viser jeg det, rent matematisk?

Mvh


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Som du selv er inde på, er log(10) = 1. Benyt, at hvis log(a) = log(b) , er a = b, så man får

log(x2+1) = log(10) og dermed

x2 + 1 = 10

der er en sædvanlig 2.-gradsligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2011 af StofferStøvmus (Slettet)

 log(x2+1)=1

10log(x2+1)=101

x2+1=10

x2=9

x=3 v x=-3


Svar #3
02. marts 2011 af Kenter (Slettet)

#1 og #2

Super - mange tak for hjælpen!

Mvh


Skriv et svar til: log(x^2+1)=1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.