Matematik

Sandsynlighedsregning - check af facit (Singularity!!)

11. maj 2005 af erdos (Slettet)
Hey...

Jeg er ikke den store haj til sandsynlighedsregning og har derfor lige lavet et par opgaver, jeg gerne vil have checket.

OPGAVE 1

se
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-3-MED.pdf?menuid=150560

- Det er opgave 6

Sandsynligheds fordeling opstilles i tabel.
P(X=30)=0,5, P(X=10)=1/3, P(X=-5)=1/6

middelværdi = 17,5
varians = 725/4
spredning = kvad(725/4)

Den stokastiske variabel Y er binomialfordelt b(15,1/3)

P(Y>_5) = 1 - binomcdf(15,1/3,4) = 59,594...%

Den eneste måde, hvorpå 55 point kan opnås er ved 2x30 og 1x-5.

dvs. binompdf(3,½,2)*binompdf(3,1/6,1) = 13,0208...%

---------------------------------

Opgave 2

se

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/2004-8-7-MED.pdf?menuid=150560

- Det er opgave 6

X: den stokastiske variabel, der betegner antallet af defekte ure. X er hypergeometrisk fordelt h(5,6,30).

P(X=2) = (K(6,2)*K(24,3))/K(30,5) = 21,3044...%

Jeg ved ikke, om jeg helt forstår 2. delopgave. Hvis man skal antage, at der er udtrukket én defekt er X fordelt h(4,5,29).

dvs. P(X=1) = (K(5,1)*K(24,3))/K(29,4) = 42,6087...%


På forhånd tak!

Mvh Kasper

Svar #1
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Desuden...

Kan det virkelig passe, at man på lommeregneren TI-83 Plus ikke kan benytte calc-funktioner, når man arbejder med banekurver. I en opgave skal man finde skæringspunktet med førsteaksen vha. lommeregneren, men "zero"-funktionen forsvinder, når man går fra "func" til "par".

Skal man så blot "zoome" ind...?

Svar #2
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Så en anden end Singularity måske?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

nu ser du ud til at have lidt mere styr på det end jeg har så jeg vil lige have lov til at spørge hvorfor du mener at P(Y>_5) = 1 - binomcdf(15,1/3,4) = 59,6%

Svar #4
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Jeg finder den komplementære hændelse, som er Y
OK?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2005 af GogO (Slettet)

NiCe at sandsynlighed ikke er i standard forsøget i matematik som skriftlig pensum

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

#4 yes:)

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

Kalle, har du fundet ud af den sidste delopg med de defekte?

Svar #8
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Ikke andet end det, der fremgår i tråden. Jeg venter stadig på, at den gode Singularity eller en anden vil kigge på det.

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2005 af 404error (Slettet)

#0: Kig igen på den sidste del af første opgave. Dit ræsonnement ang. hvordan man opnår pointsummen 55 er rigtig nok, men udregningen af sandsynligheden er ikke korrekt. Første del af opgaven er god nok.

Tilsvarende for anden del af opgaven. I sidste spørgsmål bliver du bedt om at bestemme

P(X=2|X=>1).

Benyt definitionen på betinget sandsynlighed for at udregne ovenstående.



Svar #10
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Ad 1) Er det stadig binomialfordeling? Du må meget gerne skrive stykket.

Ad 2) Ok, jeg er med. Selvfølgelig skal der benyttes betinget sandsynlighed.

Kan du svare på det med lommeregneren jf. #1?

TAK!

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

#9 ja den kiggede jeg også på men hvordan finder jeg P(X=2U(omvendt)X=1)?

Brugbart svar (0)

Svar #12
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

skal man bare sige: P(X=2)*P(X=1)

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. maj 2005 af 404error (Slettet)

#10: Nej. I din besvarelse behandler du forsøgene uafhængigt af hinanden, dvs. du udregner sandsynligheden for først at kaste præcis to 30'ere i tre kast, og dernæst kaste en -5'er i tre nye kast. Det er selvfølgelig ikke rigtigt. I stedet søges sandsynligheden for hændelsen

{To 30'ere og en -5'er på tre kast}.

Du kan bestemme sandsynligheden for et sådant kast ved brug af uafhængighed. Overvej dernæst, hvor mange forskellige (følger af) kast, der giver anledning til ovenstående udfald.

Jeg kan desværre ikke assistere dig med lommeregneren.

#11: Nej, du skal bestemme sandsynligheden for fælleshændelsen

{X = 2} ^ {X >= 1}

hvor ^ her betyder fællesmængde. Hvornår er X=2 og samtidig større end eller lig 1? Svaret er indlysende.

Svar #14
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Du må meget gerne præcisere - det er ret sort!

Brugbart svar (0)

Svar #15
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

hehe - også for mig

Brugbart svar (0)

Svar #16
11. maj 2005 af 404error (Slettet)

Sandsynligheden for at kaste f.eks.

(*) 30,30,-5

er

P(X = 30)P(X = 30)P(X = -5).

Hvad er da sandsynligheden for tre kast som i (*) når rækkefølgen er ligegyldig?

Endvidere gælder oplagt

{X = 2} ^ {X >= 1} = {X=2}.

Svar #17
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

P(X = 30)P(X = 30)P(X = -5) = 0,5*0,5*(1/6) = 4(1/6) ??

Brugbart svar (0)

Svar #18
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

dvs. ss for at det saml. pointtal er 55 er 4,2%

Brugbart svar (0)

Svar #19
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

hov er lidt langsom...

Brugbart svar (0)

Svar #20
11. maj 2005 af kyllerylle (Slettet)

{X >= 1} er den lig 0,4474?

Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 63 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.