Matematik

Bestem en ligning

02. marts 2011 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg kan godt aflæse den der rette linje på grafen, men jeg ved ikke hvordan man skal regne den ud?
Når jeg aflæse det i grafen bliver den f(x)=1,33x+5,5. 
Men man burde også kunne regne sig frem til det på en eller anden måde, nogle der kan hjælpe?

Bestem en ligning for den rette linje på figuren.
Se vedhæft

Vedhæftet fil: mat.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2011 af peter lind

Du kan finde 2 punkter på linjen (x1, y1) og (x2, y2). Sæt a = (y2-y1)(x2-x1). Linjens ligning bliver så y = a(x-x1)+y1 = a(x-x2)+y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2011 af mette48 (Slettet)

#1 du har glemt en brøkstreg

Sæt a = (y2-y1) / (x2-x1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2011 af peter lind

#2 Du har ret


Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.