Matematik

Vektorer i rummet

03. marts 2011 af brandonboyddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg har et spørgsmål til opgave d i følgende opgave, håber at i kan hjælpe :)

I et koordinatsystem i rummet har en kugle radius 6 og centrum i O(0,0,0). 

d) kuglen har en tangentplan y som er parallel med a. Bestem koordinatsættet til røringspunktet R for y?

Jeg har bestemt ligningen for tangentplanen a, med P(-4,2,4)

Men hvordan finder jeg y's røringspunkt uden at have noget koordinatsæt eller ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af mette48 (Slettet)

Det ville være rart at få alle oplysningerne fra opgaven. Helst hele den oprindelige opgavetekst.

Du må da vide et eller andet om a og om y for at opgaven kan løses.


Svar #2
03. marts 2011 af brandonboyddd (Slettet)

 I et koordinatsystem i rummet har en kugle radius 6 og centrum i O(0,0,0)

a) gør rede for at punkterne P(-4,2,4) 0g Q(4,4,2) ligger på kuglen. 

Det gør de.

b) bestem en ligning for tangentplanerne a og b til kuglen i punkterne P og Q.

a: 2x-y-2z+18=0

b: 2x+2y+z-18=0

c) bestem et gradtal for vinklen mellem planerne a og b

90 C

d) kuglen har tangentplan y som er parallel med a. Bestem koordinatsættet til røringspunktet R for y

Jeg har svaret på alle opgaver undtagen d


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2011 af mette48 (Slettet)

a tangerer kuglen i punktet P = (-4,2,4) og kuglen har centrum i O (0,0,0)

punktet R ligger modsat P altså i (4,-2,-4)

OP = -OR     (vektorer) med det burde ikke være nødvendigt at bruge det.


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.