Matematik

Bestem en ligning

11. maj 2005 af Katharina (Slettet)
En linje m går gennem punktet P(-6,5) og står vinkelret på linjen med ligningen 3x+y=2.
Bestem en ligning for m.

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Omskriv 3x+y=2. Benyt a*c=-1 for ortogonale linjer. Bestem b vha. punktet.

Svar #2
11. maj 2005 af Katharina (Slettet)

Tak. Kan jeg ikke bruge y-y0=a(x-x0) til at finde b, i stedet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2005 af erdos (Slettet)

Nej... b indgår ikke deri!

Svar #4
11. maj 2005 af Katharina (Slettet)

Skal ligningen for linjen komme til at hedde y=1/3x+7 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2005 af Allan Hansen (Slettet)

Ja...det er helt rigtig. Du kan altid tjekke dit resultat ved at indtegne graferne i koordinatsystemet- hvorefter du så kan se om dine oplysninger stemmer overens.

Svar #6
11. maj 2005 af Katharina (Slettet)

Ja, men det er uden hjælpemidler.. har eksamen på fredag, så det var lige øvelse..

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2005 af frodo (Slettet)

du kan godt avende formlen i #2 til at bestemme ligningen. For b indgår lidt kamoufleret deri

Svar #8
11. maj 2005 af Katharina (Slettet)

Jeg mente også nok.. Det var også den jeg brugte til at finde den, jeg fik forkert fortegn, da jeg brugte den anden.. men tak, så er jeg da sikker..

Skriv et svar til: Bestem en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.