Fysik

Højspænding

03. marts 2011 af sashii - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder og laver en rapport om transformation, og er gået helt i stå.

Hvordan forstås denne formel:
Eledning = P * t = UAB * I * t = R * I2 * t 

Eledning: energitabet i ledningen
t: den tid hvor strømmen løber
UAB: spændingsfald 
I: strøm
R: ledningens modstand 
P: Jeg er ret sikker på at det er effekt, men korrekt mig gerne hvis jeg tager fejl.

Der er her tale om højspænding. Nogle som kan hjælpe mig lidt på vej? :)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2011 af peter lind

Effekten P er U*I strømstyrke*spændning. Hvad du måske ikke har tænkt på at det betyder at den elektriske energi bliver omdannet til varme som for eks. i en elkoger. Set fra det synspunkt, at man vil transportere den elektriske energi ud til brugeren er det et energitab. Energitabet er så P*t. Du kan omskrive formlen ved brug af Ohms lov U = I*R. Sætter du det ind får du det sidste resultat.


Svar #2
03. marts 2011 af sashii

 Jeg har ikke rigtig lært om Ohms lov. Jeg har læst lidt på nettet, men jeg har ikke forstået et hak.

 

Skriv et svar til: Højspænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.