Matematik

Lineær funktion

06. marts 2011 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Kære alle,

Jeg har problemer med følgende opgave:

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved linæer funktion: f(x) = ax+b, hvor x betegner længden af den isfri periode (målt i måneder). Det oplyses, at f(2,9) = 19, og at f(8,7) = 76.

a, Bestem en forskrift for f.
b, Benyt modellen til at bestemme, hvor lang den isfri periode er, hvis primærproduktionen er 40 gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år.

Hvad skal jeg gøre? - Vil I - hvis I har tid og mulighed - give mig en nøjagtig fremgangsmåde samt kommentarer, til hvad man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af mathon

                     Δy/Δx = a

                     b = y1-a·x1


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.