Matematik

Lineær funktion

06. marts 2011 af Bette02 (Slettet)

f(x)  = 0,21 x + 56

y = Modstand

x= temperatur

Hvor meget stiger modstanden når temperaturen stiger med 5 %


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af peter lind

f(x*1,05)-f(x)


Svar #2
06. marts 2011 af Bette02 (Slettet)

Det forstår jeg ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2011 af peter lind

temperaturen er x. Stiger denne med 5% stiger modstanden med x*0,05 til ialt x+x*0,05 = x*1,05. Før var modstanden f(x) efter stigningen til x*1,05 er den f(x*1,05), hvilket giver en stigning af modstanden med f(x*1,05)-f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2011 af mathon

                        Δy/Δx = 0,21

                        Δy = 0,21·Δx

                        Δy = 0,21·0,05 = 0,0105 = 1,05%


Svar #5
06. marts 2011 af Bette02 (Slettet)

Der stod 5 grader, sorry (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2011 af peter lind

så er stigningen f(x+5)-f(x)


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.