Matematik
integral
Beregn integralet
∫ øvre grænse 2 og nedre 0 (3x^2-10x)dx
HÆLP
Svar #1
06. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)
Benyt formlen ∫ xn dx = xn+1/(n+1) på hvert led i integranden.
Svar #2
25. marts 2012 af STXstudine (Slettet)
Er dette rigtigt :
[x^3 - 10x]
= (2^3-10*2) - (0^3-10*0)
= 8- 20 - 0 - 0
= -12
Svar #3
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej, det er ikke korrekt i mellemregningerne. Du har ikke integreret korrekt. Man har
0∫2 (3x2 -10x) dx = [ x3 - 5x2 ]20 = 23 - 5·22 = 8 - 5·4 = 8 -20 = 12
Fordi 10 = 5·2 , ender det tilfældigt med, at dit slutresultat er det korrekte tal.
Svar #4
25. marts 2012 af STXstudine (Slettet)
Okay, kan du skrive nogle formler man bruger?
Kender den der hedder ∫x^n dx = x^n+1 / n+1
Svar #5
25. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#4
Den er jo også gengivet i #1. Derudover bruger man, at
∫ a·f(x) dx = a · ∫ f(x) dx
og at
∫ (f(x) + g(x)) dx = ∫ f(x) dx + ∫ g(x) dx
Svar #8
12. april 2016 af 00Julie00 (Slettet)
Så svaret er ja? det bare fordi Andersen11 havde skrevet 12, så det kunne være der var en forklaring. :)
Skriv et svar til: integral
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![\int_{0}^{2}3x^2-10x\;dx=\left [ x^3-5x^2 \right ]_0^2=8-20=-12](https://media.studieportalen.dk/images/equations/JUH8qui0WphXRowSFxWA_w==.gif)