Samfundsfag

HJÆLP til samf aflevering den danske velfærdsstat

06. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  Hej :-)

Jeg er i gang med at lave en samfundsfags aflevering, og jeg ville høre, om der er nogen, som er super gode til samfundsfags opgaver, som kan give nogle tips? :-)

Jeg ligger selv på et 7 tal (nogle gange med pil op), men jeg vil gerne højere op, og lære at skrive bedre samfundsfags opgaver.. Det er den eneste grund til, at jeg har oprettet dette, ikke fordi jeg vil have svaret på opgaven.

B. la skal jeg kort redegør kort for hvad en velfærdsstat er samt for hovedtrækkene i den danske velfærdsstatsmodel.

Kan nogle give tips til, hvordan jeg gør dette rigtig godt?

Tak på forhånd.

- Melanie.


Desuden skal jeg diskutere nogle fordele og ulemper ved nogle ting, hvordan diskuterer man bedst muligt i samfundsfag og på den rigtige måde? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2011 af NikolajOlsen

Jeg tror, det er en god ide at dele din opgave op i segmenter. Desuden er metatekst altid rigtig godt.
Altså skriv i opgaven, hvordan du vil gribe besvarelsen an, og hvad du vil fokusere på. Argumenter for, hvorfor du fokuserer på lige netop de valgte aspekter. Her kan det f.eks. være grad af omfordeling, den offentlige sektors funktion og størrelse og individets ansvar for eget liv. Ved at skrive, hvad du gør og hvorfor du gør det, viser du overblik over stoffet og at du er i stand til at disponere besvarelsen.

En diskussion i en faglig opgave går ud på, at man lader nogle teorier eller argumenter støde op mod hinanden. Handler det om den offentlige sektor, så vil man bruge en liberal tænkers argumenter for, at staten skal være så begrænset som muligt og lade mennesket leve sit eget liv, mens man vil bruge en socialistisk eller måske venstreliberal tænker til at argumentere for, at staten skal tage sig af nogle flere opgaver, herunder en grad af omfordeling. Kunsten er at lokalisere argumenterne i de respektive tekster og forstå, hvor de er uenige for derefter at sætte det sammen i sin opgave.


Svar #2
06. marts 2011 af Lindhardt13 (Slettet)

 Jeg siger mange tak for besvarelsen, men jeg er stadig meget usikker. Jeg tror ikke, at jeg må skrive, hvordan jeg vil gribe opgaven an. Desuden må den højst være på 3 sider..

Og med hensyn til diskussionen, forstår jeg ikke rigtigt din besvarelse på en måde, som jeg kan gøre brug af.

Ellers mange tak.


Skriv et svar til: HJÆLP til samf aflevering den danske velfærdsstat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.