Fysik

Gange med tyngdeaccelerationen

07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg er i gang med at udregne hvor meget en stål kugle vejer under vand, ved hjælp fra arkimedes lov. jeg følger formlen

Fop= vgenstand • pvæske • g. Da jeg har udregnet massen af den fortrængde væske skal jeg gange med tyngdeacceraltionen (9,80665 m/s2). problemet er så ledes at massen kan være angivet i forskellige enheder som gram og ton. de ville give forskellige resultater vis du gangede: 9,80665 • 1(ton) eller  9,80665 • 1.000.000(gram) og så bare skrev enten 1 N eller 1.000.000 N

så i ville bare høre hvad det er jeg har misforstået :)

Ps: har oplært mig selv inden for dette emne da jeg går i 7.kl og først har fået fysik i år. så vis jeg mangler et eller andet basis viden ved du hvorfor :) 

Tak fordi du tog dig tid til at læse det igennem :)

    


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af peter lind

Det kommer an på hvilken enheder, du har for massefylde og rumfang. Hvis massefylden er i kg/m3 og rumfang er i m3 får du resultatet i N.


Svar #2
07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 så det vil altså sige vis du har 1m3 vand med massefylden 1,000 ville du få massen på 1.000kg som så vi være det samme som 1.000 • 9,80665 = 9806,65 N og vis man så havde massen i f eks. 100 gram kunne man så sige 0,10 • 9,80665 = 0,9807 N


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af peter lind

ja


Svar #4
07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 okay tak for hælpen nu kan jeg få lavet min udregning færdig

mange tak  : · D


Skriv et svar til: Gange med tyngdeaccelerationen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.