Matematik

Hjælp til at opstille en formel

07. marts 2011 af seha (Slettet)

 Hej allesammen, jeg har en opgave, som jeg ikke er sikker på at jeg har regnet rigtig?

Håber I vil hjælpe med at rette den.

Her er opgaven:

Et teleselskab sælger mobiltelefoner med abonnement. Abonnementet koster 30 kr. pr. måned, og derudover skal man betale 0,85 kr. pr. minut for samtaler.

Opstil en formel, der beskriver sammenhængen mellem den samlede månedlige udgift og det antal minutter, man taler i telefonen pr. måned.

Så har jeg opstillet den således:

30+0,85*31 = 56,35.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Kald antallet af talte minutter pr måned for x og opskriv så udtrykket for den samlede månedlige udgift y . Du har beregnet udtrykket for en måned, hvor der blev talt i 31 minutter.


Svar #2
07. marts 2011 af seha (Slettet)

 y= 0,85+30 sådan?

eller

y = 0,85*30?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, du skal udtrykke det ved hjælp af x, som er antallet af talte minutter i måneden. Hvad skal man betale, hvis man har talt i x minutter?


Svar #4
07. marts 2011 af seha (Slettet)

 det forstår jeg ikke. Men skal jeg ikke først opstille en formel? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, og formlen beskriver udgiften y , når det talte antal minutter er x .

Hvis der tales i 10 minutter pr. måned, hvad er så udgiften?
Hvis der tales i 20 minutter pr. måned, hvad er så udgiften?
Hvis der tales i 75 minutter pr måned, hvad er så udgiften?
Hvis der tales i x minutter pr. måned, hvad er så udgiften?


Svar #6
07. marts 2011 af seha (Slettet)

okay, altså hvis der tales i 10 minutter pr. måned, så er udgiften: 

30+0.85*10 =  38,5

eller 30+10*31 = 650 kr.

Altså jeg tror godt jeg forstår det. Men er blevet lidt forvirret. Hvad er formlen, det skal jeg lige have styr på.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

 jeg ville sige at den skulle hedde: 30+0,85 • x=y


Svar #8
07. marts 2011 af seha (Slettet)

 okay, hvor x er antal måneder?


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, x er antallet af talte minutter i den pågældende måned.


Skriv et svar til: Hjælp til at opstille en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.