Matematik

differentialregning

07. marts 2011 af S44R4H (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej skal lave 3 opgaver der har noget med differentialregning og må ærligt indrømme jeg ikke er særlig god til lige det emne så håber nogle gider evt forklarer mig vise mig hvordan man løser dem:

1. Bestem for hvilken eller hvilke x-værdi(er) funktionen f har differentialkvotienten 7 når f(x)=2x^3+1,5x+x^2

2. Linjen bestemt ved y=49x-67 er tangent til grafen  for funktionen f(x)=x^4+x^3+x^2+x+1.

a) bestem tangentens røringspunkt med grafen for f

3. Bestem i hvilke punkter funktionen f har vandrette tangenter når: f(x)=x^3-7,5x^2+17,75x+13,125.

håber der er nogen der vil hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

1. Løs ligingen f'(x) = 7

2. Løs ligningen f'(x) = 49 .

3. Løs ligningen f'(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2011 af AMelev

Du skal have kodet den grafiske betydning af f ' ind:

f '(x0) er hældningen af tangenten i røringspunktet (x0,y0);           y0 = f(x0)


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.