Matematik

Hjælp til reducering :(

08. marts 2011 af smukkeh (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej der ude

jeg har brug for lidt hjælp til reducering håber nogen kan hjælpe mig

reducer udtrykket: (a+2b)^2-(a+2b)(a+b) 

jeg har prøvet lidt men det ser bare forkert ud 

(a+2b)^2 - (a+2b) (a+b)=
(a+2b)*(a+2b)-(a+2b)/a+b)=
(a+2b)*(a+b)= ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af chinee222 (Slettet)

a^2+2ab+2ab+4b^2-a^2+2b+2ab+2b^2 = 6ab+6b^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2011 af over9000 (Slettet)

Brug kvadratsætningerne, hvis jeg husker korrekt ser de således ud:

(a+b)2=a2+b2+2ab

(a-b)2=a2+b2-2ab

(a-b)(a+b)=a2-b2


Svar #3
08. marts 2011 af smukkeh (Slettet)

 (a+2b)^2 - (a+2b) (a+b)=
a^2+2ab+2ab+4b^2-a^2+2b+2ab+2b^2=

er det så ikke noget med at 2ab går ud med hinanden og resultatet bliver: 2ab+6b^2?

eller er det ikke muligt fordi der er + foran så det bliver til 6ab+6b^2?


Skriv et svar til: Hjælp til reducering :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.