Matematik

Bestemme en forskrift

08. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

Jeg har lidt problemer med at løse disse to opgaver - nogle der evt. kan hjælpe?

I perioden 1990-2007 er det årlige udslip af CO2 fra Kina steget med 6,0 % pr. år. I 1990 var CO2-udslippet fra Kina 2244 mio. ton. Funktionen g (x) angiver det årlige CO2-udslip fra Kina x år efter 1990.

b) Bestem en forskrift for g (x), og benyt denne til at bestemme det årlige CO2-udslip fra Kina i 2030.
c) Benyt funktionerne f (x) og g (x) til at bestemme det årstal, hvor det årlige CO2- udslip fra Kina overstiger det årlige CO2-udslip fra OECD-landene.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2011 af Yow! (Slettet)

hint: eksponentiel stigende....kig på vækstraten....


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 g(x) = 2244 * (1+0.06) ^ x

b) Indsæt 2030-1990 i din forskrift


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 Ligeså snart der sker en procentvækst ét sted, er det relativ vækst og dermed eksponentiel vækst.


Svar #4
08. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

 Jeg har fundet ud af opgave b - ellers mange tak!

Men kan nogle hjælpe mig med c.

Mit resultat giver ikke mening.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. marts 2011 af lone1999 (Slettet)

 Du skal bare isolere x, og lægge resultatet til 1990, så får du årstallet.


Svar #6
08. marts 2011 af MathildeMmml (Slettet)

Jeg har sat funktionerne lig hinanden og isoleret x, men så får jeg x=2,808 og det kan ikke være rigtigt. Hvad har jeg gjort forkert?

 f(x)=g(x)
solve(118.561x+11.097,8=2244*1,06^x,x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. marts 2011 af Studieguruen (Slettet)

 Den giver x = 32,5 år ifølge min lommeregner. dette tal skal du altså lægge til 1990, så du får år 2022. Dette vil være facit i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. maj 2011 af amina01 (Slettet)

x = 68,17 .. prøv at tegn begge grafer.. så kan du se, hvornår g(x) overstiger f(x). :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2015 af piabing (Slettet)

er der nogen som kan forklare mig hvordan jeg løser b'eren på maple? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. januar 2018 af Natacha215 (Slettet)

Hvis jeg solver funktionen på ti-nspire giver den 2 x-værdier. Hvordan skal man skrive den ind på ti-nspire?


Skriv et svar til: Bestemme en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.