Matematik

Pythagoras

08. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej

Kan en trekant med sidelængderne 5 cm, 12 cm og 13 cm blive til en retvinklet trekant?

Altså når man tegner det. Jeg kan ikke. Selvom det skulle hedde "Pythagoras".

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det kan det. De tre sidelængder opfylder jo Pythagoras: a2 + b2 = c2 .


Svar #2
08. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Yes! Det blev til en retvinklet trekant alligevel.

Tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2011 af truemax1 (Slettet)

lad os opsumer:

5*5+12*12=c2

25+144=c2

169=c2

kvartratrod af 169=13

c=13

bekræftet!


Svar #4
08. marts 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Tak :-)

Selvom jeg allerede har lavet det.


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.