Matematik

Mælkekarton

09. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Hej! 

I en opgave står der: En mælkekarton har en kvadratisk udvendig grundflade på 7x7 cm. Pappet er 1 mm tykt.

a. Hvad er de indvendige mål?

Min udregning: 7x7x7 = 343 cm3

b. Hvor skal mælke-overfladen stå, hvis den skal indeholde 1 liter?

Min udregning: 10*10*10= 1000 cm3= 1 liter


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

a. Man skal beregne de indvendige mål af den kvadratiske grundflade. Pappets tykkelse skal fraregnes 2 gange i hver dimension.

b. Beregn højden h, så rumfanget af en kasse med den indvendige kvadratiske grundflade og højden h er netop lig med 1 Liter .


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2011 af a,bay (Slettet)

a)

Det er kun grundfladen der er tale om her - altså et areal, ikke et rumfang

De udvendige mål for grundfladen er 7x7 cm - pappet er 1mm tykt.

Derfor er de indvendige mål en millimeter mindre på begge kanter.

b)

Du skal nu finde ud af hvor høj den skal være for at kunne indeholde 1 liter (1000 cm^3) med det grundareal du har udregnet i opgave a


Svar #3
09. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 Så jeg skal gøre dette: 

a.(7-01)*(7-0.1)= 47,61 cm2

b.  46,61 cm2 * 21,45 cm = 1000 cm3

Tusind tak for jeres forklaring, for jeg forstod ikke opgavformuleringen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

a. Det er ikke korrekt. Genlæs #1. Der er papvæg i begge ender af hver dimension.

b. Når du har beregnet det korrekte grundfladeareal A, finder du h som 1000cm3/A


Svar #5
09. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 #4: Jeg kan ikke se hvad jeg har gjort forkert. Jeg har prøvet mig frem..


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

a. De indre mål for grundfladen er 6,8cm x 6,8 cm, idet der går 1mm fra i hver side for både længe og bredde, så vi har

A = (7 -2·0,1)·(7 -2·0,1) = 6,82 cm2 = 46,24cm2

b. Højden h kan så beregnes ud fra den korrekte værdi for A .


Svar #7
09. marts 2011 af Ultraviolet (Slettet)

 så b er:  46,24 cm2 * 21,63 cm = 1000 cm3


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Svaret i b) er h = 1000cm3/A = 1000cm3/46,24cm2 = 21,63cm


Skriv et svar til: Mælkekarton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.