Matematik

Bestemme ligning?

10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Hej, jeg aner ikke hvad dælen jeg skal gøre her.

Opgaven går ud på:

Find ligningen for linjen med stigningstal 3 som går gennem punktet (4,17).
Og ligningen for den lodrette linie gennem punktet (6,8).

Hvor finder jeg ligningen for en linje? Og hvordan bestemmer jeg ligningerne?

Jeg er ikke en haj til det her plangeometri, i behøves ikke at skrive svarene, men mere hvordan jeg gør det.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

y=ax+b
a=3
x=4
y=17
17=3*4+b
b=17-12=5
y=3x+5


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. marts 2011 af Andersen11 (Slettet)

For punkter på den lodrette linie gennem punktet (6,8) , er x-koordinaten konstant lig med 6. Liniens ligning er da

x = 6 .


Svar #3
10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Kan der forklares lidt mere uddybende hvad der bliver gjort?

Altså formel er y = ax + b?


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. marts 2011 af mathon

                           a = 3

som indsat i den alemne
ligning for en ret linje
giver
                         y = 3x + b            som skal gå gennem (4,17)
hvorfor b
bestemmes
af
                        b = y - 3x

                        b = 17 - 3·4 = 5

konklusion:
                        y = 3x + 5
 


Svar #5
10. marts 2011 af AberrantSimon (Slettet)

Jeg har en anden opgave hvor jeg igen skal bestemme en ligning skal jeg så bare gøre det, som du gjorde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2011 af Krabasken (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Bestemme ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.