Matematik

b*a^x

12. maj 2005 af Noa (Slettet)
skriv hvert af nedstående udtryk på formen b*a^x hvor a>0
1) a^3*(a^-1)^a * kvadratroden af 4a

2) kvadratroden af 9a * 3.roden af a / 4.roden af a

nogen der har en go idé

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2005 af shack (Slettet)

Ved det faktisk ikke, vil meget gerne høre hvad andre siger.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2005 af erdos (Slettet)

Brug dog bare potensregnereglerne... Og husk at rødder kan omskrives til potenser. Jeg vil vove at påstå, at du har skrevet a forkert op.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

1) 2a^(3,5-a)

2) 3a^(3/4)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2005 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, prøv først selv, husk potensreglerne:

a^n * a^m = a^(n+m)

a^n / a^m = a^(n-m)

n'te-rod(a) = a^(1/n)

rod(a*b) = rod(a)*rod(b)

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

#2.. Du mener vel at 1) er opskrevet forkert

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2005 af sontas (Slettet)

ja den er da mærkelig a^(-a)*a^3*2a^(1/2) =a^(3,5)*2 *a^(-a)
jeg ved ikke hvad man skal gøre med
a^(-a)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2005 af frodo (Slettet)

der er ikke rigtig noget at gøre end at lade det stå. Og derfor er den formentlig skrevet forkert op.

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2005 af erdos (Slettet)

#5: Netop

Svar #9
12. maj 2005 af Noa (Slettet)

upsss det havde jeg oz det sku være a^3*(a^-1)^2 * kvadratroden af 4a
det giver måske lidt mere mening :)

Skriv et svar til: b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.